“A Roma ellen is favoritok voltunk…”

Alba aláírt 2024-ig

A Barcelona hétfőn tartotta Jordi Alba szerződés hosszabbításának ünnepélyes bejelentését, ami már csak a hivatalos, ünnepi része volt a lényegnek, hogy a klub és a játékos korábban megállapodtak a hosszabbításról 2024-ig.

Jordi Alba új szerződése azt jelenti, hogy papíron 35 éves koráig maradhat Barcelonában, a kivásárlási ára pedig 500 millió euróra nő. Így más klubok számára már nem lesz vonzó célpont.

Hálás a hosszabbítás miatt

“Nagyon hálás vagyok a klubnak, a vezetőségnek, ez egy különleges és nagyon megható pillanat számomra. Ezzel a szerződéssel további öt évig leszek az otthonomban, amit ha hozzáadunk ahhoz a 8 évhez, amit az utánpótlásban töltöttem, összesen 20 évet lehetnek a klubnál. Ez egy különleges pillanat, reméljük, hogy sok sikert elérhetünk ez alatt az idő alatt.”

35 éves lesz akkor

“Majd akkor felhívjuk Bartot, hogy adjon nekem még egy 5 éves szerződést. Most vagyok a pályafutásom legjobb szakaszában. Nagyon jó fizikai állapotban vagyok, és szeretek itt lenni, szeretek itt élni a családommal és a culékkal.”

Triplázás esélye

“Minden trófeát nehéz megnyerni, soha nem könnyű. De olyan csapatot alkotunk, ahol mindannyian jól ismerjük már egymást. Nem könnyű elérni, de a célunk ez. Reméljük, hogy minden trófeát el tudunk majd érni.”

Hosszabbítás

“Nekem mindig az volt a célom, hogy Barcelonában maradjak. Ez volt az álmom, és ezt elértem. Az, hogy még öt évet maradhatok, igazi jutalom. Tudom, hogy milyen máshol játszani, és hogy milyen nehéz volt visszatérni. Az a felfogásom, hogy harcoljak tovább, ahogy mindig is csináltam, ezt nem változtatja meg az, hogy hosszabbítottam.”

“Jobban vigyázok, jobban odafigyelek magamra, mint régen, van egy családom is, akik mindig segítettek. A klub bizalma pedig alapvető, az edzőé szintén. Top állapotban érzem magam”

A Messi-kapcsolat

“A kapcsolatunk nagyon jó. Nagyon jól érzem magam, úgy gondolom, hogy jól megy a játék is. A társak is sokat segítenek ebben, mindenkivel jó, baráti a kapcsolat.”

“Messi remélem, hogy ugyanúgy itt marad, amíg én is maradok a klubnál. Maradjon még sokáig, ő a világ legjobbja. Vele bárki jól megértené magát. Én is nagyon sokat fejlődtem mellette, mindenki más is csak tanulhat tőle.”

Piqué és Lenglet

“Piqué nagyon magas szinten játszik, és Lenglet is bizonyítja, hogy olyan, mintha már évek óta velünk lenne. Nagyon nagy játékos, remekül teljesít a Barcelonában, pedig ezt soha nem könnyű megtenni már az első évben.”

Voltak meglepetések a BL-ben

“Kiejtették a Real Madridot, az Ajax megérdemelten jutott tovább. A Manchester szintén. De ők másik csapatok, nekünk most magunkra kell figyelnünk, minél jobban koncentrálnunk, és a legjobbunkat hoznunk, amit csak tudunk. Favoritok voltunk Romában is, aztán tudjuk, hogy mi történt. Mindent bele fogunk adni.”

Dembélé megsérült

“Ugyanolyan jól érzem magam, ha Coutinho, Malcom vagy más játszik elől. A klub komoly erőfeszítéseket tett, hogy a legjobbakat hozza ide. Reméljük, hogy szerdára minél többen bevethetők lesznek, de nyugodt vagyok, mert bárki játszik is, ugyanolyan jól fogja csinálni.”

Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!