„Rómába is háromgólos előnnyel mentünk…

Valverde az odavágó után

Ernesto Valverde nem tagadta, hogy örül az eredménynek, jó eredményt értek el a Liverpool ellen, de ahogy fogalmazott, a római emlék jó kell legyen valamire. Nem bízhatják el magukat a legkisebb mértékben sem.

A Liverpool diktálta a tempót

„Néha tudod dominálni a meccset, máskor pedig a meccs dominál téged. Igyekeztünk lassítani a tempót, de ők nagyon jöttek.”

Csapások ide és oda is

„Az igaz, hogy ha megnézed a helyzeteket, akkor nekik tiszta helyzeteik voltak, mint a kapufa is, de nekünk is voltak helyzeteink. A meccset afelé terelték, ami inkább nekik kedvez, egy csapás itt, aztán egy ott. És ez nekünk nehezen ment. Végül győztünk egy kivételesen erős csapat ellen. A helyzet hasonló, mint tavaly volt. Akkor is háromgólos előnnyel mentünk Rómába, és nézd meg mi történt.”

Messi feltűnt

„Ez a meccs azok közé a találkozók közé tartozik, ahol mindenkinek ki kell tűnnie, és Leo a kapitány, aki a játékot alakítja, a ritmust szabja, és általában jól csinálja. Ő lökte előre a csapatot a győzelem felé, de ahogy mondtam, még hátra van a visszavágó.”

Semedo

„Már a meccs elején úgy sejtettem, hogy az ő cseréjét meg fogom húzni. Nem tudtam, hogy Philippe helyére, de azt láttam, hogy azon a szélen okoznak problémákat. Azon voltunk, hogy kicsit stabilizáljuk a csapatot, és ez vele jól sikerült. Később jobbak voltunk, és jobban tudtunk dominálni a középpályán.”

Vidal kezdett

„Senki sem az eredményre gondol eleinte. Attól függ, hogyan zajlik a meccs, az eredmény jó vagy nem jó. Arturo nagyon jó formában játszik a szezon döntő szakaszában, és ez különösen fontos az ilyen típusú meccseken, mert ők nem engedik, hogy domináld a játékot. Az első félidő játékritmusa egészen elképesztő volt, és ha valaki pontos lett volna, alaposan megváltoztathatta volna az eredményt. A meccs nagy csatát, küzdelmet igényelt, és úgy gondoltam, hogy ő jól jöhet.”

Messi

„Nagyon-nagyon elkötelezett a klub mellett és a csapattársai mellett. Az ellenfél nagyon magas szintet képvisel, és kivételes fizikai adottságai is vannak. Különösen hiányzott az, hogy a játékosok megküzdjenek a labdákért, és Leo volt az első közülük. Tudjuk, hogy ha Leo megy, akkor őt mindenki követi. Ő a csapat vezére.”

Nagyon jó eredmény

„Nem fogjuk becsapni magunkat, ha az ellenfél nem lő gólt, és te nyersz, az mindig nagyon jó eredmény. Tudtunk szenvedni 90 percen keresztül, és ahogyan mi is lőttünk gólt, ők is betalálhattak volna. Nekik volt olyan időszakuk, amikor jobbak voltak, és nekünk is. De tudjuk, hogy mi vár ránk idegenben.”

Szenvedés lehet az Anfielden

„Egy olyan csapatot látok, aki bárkinek meg tudja keseríteni az életét. Tavaly háromgólos előnnyel mentünk negyeddöntőben Rómába és kiejtettek. Nagy eredményt értünk el, de a párharc nincs lezárva.”

Ter Stegen

„Nagyon boldogok vagyunk vele. Nagyon magas szinten véd, és ma jó néhány helyzetben kisegítette a csapatot az első félidőben. Ami a német válogatottban történik, azt a válogatott kapitányának kell megoldania. Ha nem játszik ott, pihentebb lesz számunkra.”

Róma emléke

„Nem óvatoskodóan fogunk idegenben játszani, de az emlékeknek, a tapasztalatnak valamire jónak kell lennie. A miénknek is, az ellenfél emlékeinek is. Láttuk, hogy hogyan tudnak játszani, milyen ritmusban teszik ezt. Nem szabad elfelejteni, hogy egy pillanatig nem bízhatjuk el magunkat. A párharc nyílt, még nem jutottunk tovább.”

Te vagy a legnagyobb Messi rajongó? Ne hagyd ki ezeket az egyedi darabokat, ezeket máshol garantáltan nem találod meg!