Vives: „Nem a két vereség alapján értékeljük a szezont”

A klub szóvivője szerint nem szabad túlzott hangsúlyt fektetni a Pool' és a Valencia elleni vereségre

 

Josep Vives, a katalán egyesület jelenlegi elnökségének a szóvivője sajtótájékoztatót tartott azok után, hogy a klub vezetése elfogadta a „Legendák sétánya” névre hallgató programot a Masia 40 éves fennállásának az alkalmából. A kiállítást az újonnan épülő Johan Cruyff Stadionban fogják megtartani azzal a céllal, hogy a legjobb saját nevelések előtt tisztelegjenek. Vives ezen felül számos aktualitást is érintett. 

„A Johan Cruyff Stadiont augusztusban fogják várhatóan átadni, míg a Miniestadi lebontása néhány hónapon belül veszi majd kezdetét. Az Espai Barça-projekt (itt írtunk róla bővebben – a szerk.) pedig nagyon is él, folyamatosan megállapodásokat kötünk a várossal, mely meg is szavazta az elképzelésünket. Életben van a projekt, halad előre.”

A Liverpool elleni kiesés feldolgozása

Egy ilyen vereség természetesen fáj – mint ahogy a Király Kupa döntőjének az elveszítése is. A két vereség azonban nem határozhatja meg azt a kritériumrendszert, ami alapján értékelünk, vagyis nem ez alapján a két vereség alapján vonunk mérleget. Van egy sokkal hosszabb távú és stabilabb stratégiánk. Ennek ellenére nekünk sem tetszett. Fel kell állnunk.

Semmi reakció a szezon végén történtekre?

„Hogy megbénultunk volna? Dehogyis, ez az egyesület nagyon aktív. Más kérdés, hogy diszkréten dolgozunk. Amikor tervezünk az új idényre, akkor közép- és hosszú távban is gondolkozunk. Nyugalmat akarunk sugározni. Ezzel együtt azonban meghozzuk a fontos döntéseket a háttérben.”

Griezmann

Csakis olyanokról beszélünk, akikkel már megállapodásunk van. Azt pedig nem fogjuk elárulni, hogy éppen mit tervezünk vagy mit nem áll szándékunkban csinálni.”

Neto és Cillessen helyet cserélnek?

„Nem beszélünk sem jövőbeli, sem folyamatban levő ügyekről. Csakis jelen időben és kijelentő módban akarunk nyilatkozni.”

Mikor kezdődnek a munkálatok a Camp Nouban?

Hamarosan már kezdetét veszik, ugyanakkor összhangba kell hozni a felújítás szakaszait a stadion használatával. A következő napokban már lesz mozgás, ami a projekt ütemezése szerint fog előre haladni.” 

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!