Valverde: „Amit Ansu Fati csinált, az nem normális”

Aleñá is kapni fog lehetőséget | Jól sikerült a második félidő is

Ernesto Valverde vezetőedző is értékelte szombat este a Valencia elleni sikert (5-2), és kiemelte a második félidőben nyújtott jó teljesítményt. Valverde a keretről szólva elmondta: most Aleñá kimaradt, de nagyon sok lesz a meccs az idényben, és mindig az fog játszani, aki megérdemli. Végül, de nem utolsó sorban természetesen Ansu Fati is kapott pár dicsérő szót. 

„A legörömtelibb az volt, hogy határozottan léptünk pályára, az volt a célunk, hogy odaérjünk a kapujuk elé, és belőjük a helyzeteket. Néha ez azzal járt, hogy az ellentámadásaiknak nagy területet hagytunk, hiszen nagyon gyors támadóik vannak, de végig koncentrálni tudtunk, és a második félidőben is jól teljesítettünk.”

 

 

Ansu Fati

Felfogni azt, hogy a Barcelona játékosa vagy, nem egyszerű. Ő viszont nagyon ott van fejben, és jó állapotban van. Nem normális, hogy az első labdaérintéséből gólt szerez, a másodikból gólpasszt ad, a harmadikból pedig csaknem ismét betalál… Azt szeretnénk vele elérni, hogy minél jobban ismerje meg ezt a szintet, hogy felvegye a ritmust, és hogy még többet tudjon adni a csapatnak.

Az játszik, aki megérdemli

„Ez mindig így van. Mi, edzők azt akarjuk, hogy azok a játékosok lépjenek pályára, akik tele vannak energiával. Ansu fiatalon érkezett, de kiválóan játszik. Carles Pérez beépítése egy kicsit tovább tartott, mert nála azt hittük, hogy még fejlődnie kell egy kicsit. Ez egyszerűbb annál, mint ahogy tűnik (a döntés meghozatala arról, hogy melyik fiatal kapja meg az esélyt – a szerk.).”

Valencia

Szerintem jó állapotban voltak. Nehéz heten vannak túl, ráadásul gyorsan kaptak két gólt. Ennek ellenére felálltak, meglőtték a 2-1-et, és voltak ígéretes helyzeteik. Nagyszerű csapatról van szó.”

Umtiti megsérült, 5-6 hétre kidőlt

„Todibo is ott van a keretben, illetve a B-ből is számíthatunk a fiatalokra. A kiesése egy sokk a számunkra, de ez ellen nem tudunk mit tenni. Vannak továbbá más játékosok a keretben, akik játszhatnak a védelem tengelyében.”

Aleñá helyzete

„Az első bajnoki mérkőzésen kezdett, azóta nem kapott lehetőséget. Nagy a versenyhelyzet a csapaton belül, de mindenki megkapja majd az esélyt, hosszú a szezon. Mi több, ismerjük a benne rejlő potenciált, számtalan erőssége van, amit tudunk majd használni.”

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!