„Tudom, hogy még nem vagyok a lehető legjobb Griezmann”

Jó kedvű sajtótájékoztató a BL meccs előtt

Az FC Barcelona részéről Antoine Griezmann adott sajtótájékoztatót a szerdai Inter elleni Bajnokok Ligája találkozó előtt. A francia csatár jó és beszédes kedvében volt, sok témáról beszélt, szóba került a BL, valamint jelenlegi és korábbi csapattársak is.

Bajnokok Ligája a Barçával

„A BL meccsek mindig különlegesek, a szerdai számomra még különlegesebb lesz, ugyanis ez lesz az első BL meccsem a Camp Nouban. Jól kell működjünk csapatként, a legjobbunkat kell nyújtsuk, a legfontosabb, hogy otthon tartsuk a három pontot.”

Gyengébb forma

„Mindig nagyobb az elvárás, ha ilyen játékosok vesznek körül. Nagyon jó játékosokból áll a csapatunk, dolgoznunk kell, hogy megtaláljuk a győzelemhez vivő formulát.”

Beilleszkedés

„Jól érzem magam, de még fejlődnöm kell, különösképpen a helyezkedésemen kell javítsak. Magabiztos vagyok, de tudom, hogy még nem vagyok a lehető legjobb Griezmann.”

Messi

„Ő sem nagybeszédű és én sem vagyok az, így kicsit nehezebben csiszolódunk össze, de már elkezdtük az ismerkedést. Ki kell épüljön a kapcsolat kettőnk között, de azért érkeztem, hogy segítsek.”

Dembélé

„Mindig mellette állok! Jól edz, korábban érkezik, hogy külön edzéseket végezzen, figyel magára. Sajnos belekerült a sérülések spirálába és nehéz onnan kijönni, de mindenki próbál segíteni neki.

Szószólók

„Minden csapatnál vannak olyan játékosok, akikre jobban figyel az öltöző. Az Atleticóban ott volt Gabi és Godín. Az ilyen játékosok többnyire már régóta a klubnál vannak és tiszetlet övezi őket. Ez természetes, hogy van, akiknek a szavára jobban odafigyelnek a többiek.”

Felelősség

„Másik csapataból érkeztem, ahol más pozícióban, más filozófiával játszottam. Tanulnom és fejlődnöm kell, két hónap alatt nem lehet 100%-osan beilleszkedni, de jó úton haladok és a csapattársaim segítenek ebben.”

Megnyerni a Bajnokok Ligáját

„Mindenkinek ez az álma, nekem is ez az egyik álmom. A BL győzelem az álmom és a célom, remélem szerdán megszerezzük a három pontot és teszünk egy lépést a célunk felé.”

Erős ellenfél

„Minden meccs más és más. Conte nagyszerű edző, jól felkészíti a csapatait. Nehéz mérkőzés lesz a számunkra, a legjobbunkat kell nyújtsuk, hogy itthon tartsuk mindhárom pontot.”

A Getafe legyőzése

„Fontos volt, hogy nyerjünk, mert önbizalmat adott számunkra, valamint két riválisunk egymással játszott döntetlent, így mindkettőjükhöz közelebb kerültünk.”

A szerepköre a pályán

„Ahogy már korábban mondtam nemrég érkeztem, szeretném segíteni a csapatot. Tudom, hogy unalmas válasz, de így van. Az edzőnk mondja meg a taktikát, mi pedig igyekszünk végrehajtani azt.”

Godín

„A különleges meccs már megvolt a világbajnokságon, ugyanis akkor játszottunk először egymás ellen. Ő egy nagyon jó barátom, egy példakép számomra és a lányom keresztapja is egyben. Azonban tudok pár trükköt, amivel megtréfálhatom.”

Boldog a Barçánál

„Nagyon boldog vagyok, nagyon élvezem, mint ahogyan a családom is. Újabb felfogásban ismerkedek meg a labdarúgással, mindent igyekszem megtanulni és hasznosítani.”

Fogadtatás a Camp Nouban

„Énekelték a nevem és ezzel engem is és a csapatot is bíztattak. Remélem viszonozni tudom a kedvességüket és sok boldog pillanatot okozok majd nekik. Szeretek kapcsolatban lenni a szurkolókkal, akár gólokkal, akár más eszközökkel.”

Célkitűzés

„Minden meccsen, minden percet a pályán szeretném tölteni. Olyanná akarok válni, aki fontos a klubnak és a csapattársaknak.”