„Magunkba kell néznünk és ki kell elemezzük, hogy mi vezetett a vereséghez”

Kemény meccset és jó Prágát vár Valverde

Kedd este 18:55-kor a Camp Nouban fogadja a Barcelona a Slavia Praha együttesét a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. A mérkőzés előtt a katalánok vezetőedzője, Ernesto Valverde a sajtótájékoztatója keretein belül beszélt a mérkőzésről, melytől kemény összecsapást és erős ellenfelet vár. A meccsen kívül szóba került még a Levante elleni vereség, Luis Suárez sérülése valamint Valverde reagált Ruqui Puig nyilatkozatára is.

Slavia

„Hasonló meccsre számítunk, mint a prágai összecsapásunk, vagy mint a Slavia Inter elleni meccse. Vezetik hazájuk bajnokságát és hűek a stílusokhoz. Milánóban is közel álltak a győzelemhez. Fizikailag erősek, sokat és jól érkeznek az ellenfél térfelére.”

Nehézségek

“Elvesztettünk egy mérkőzét és még keressük az okát. A szezon elején nem voltunk jó formában, főleg idegenben nem ment a játék, utána viszont jött egy három meccses győzelmi széria, most is kontrolláltuk a mérkőzést, aztán egy pillanat alatt csúszott ki a kezeink közül. Magunkba kell néznünk és ki kell elemezzük, hogy mi vezetett ehhez.”

Változás a játékrendszerben”

“Mindig megvan a lehetőségünk, hogy más taktikával játszunk, a lehetőségeink közül ki kell válasszuk a jó megoldást. A támadó harmadban néha nem a megfelelő döntéseket hozzuk, nehezen törjük át a vonalakat vagy rosszul sikerülnek az utolsó passzok. Arra kell törekedjünk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk, vagy a mi játékrendszerünkkel vagy valami hozzá hasonlóval.”

Luis Suárez

„Nem súlyos a sérülése, de nem tudom pontosan mikor térhet vissza. Kedden nem számíthatunk rá, meglátjuk szombatra rendbe jön-e.”

Hangulat

“Nem telt el sok idő a bekapott gólok között. Tavaly a Liverpool két gólt szerzett egy percen belül, de szerintem ennek nincs köze a hozzáálláshoz, egyszerűen ilyen a labdarúgás. Amikor gólt kapsz meg kell próbálni minél hamarabb visszavágni. Számunkra a döntetlen rossz eredmény, mindig győzni szeretnénk.”

Idegenben

“Zsinórban nyertünk három mérkőzést, aztán elveszítettünk egyet, de nem jelenti azt, hogy ismét vereséget fogunk szenvedni.”

De Jong

„Még mindig az alkalmazkodás folyamatában van. Olyan játékos, akinek szüksége van a térre, hogy mozogjon és mozgassa a csapatot. A fizikai adottságai lehetővé teszik, hogy a középpálya több pontján is játsszon.

Griezmann

„Kiválóan oldja meg a feladatait védekezésben, támadásban kell kicsit javulni, de jól alkalmazkodik a csapat játékához. Nagyon sokat segít nekünk a védekezésben, emellett gólokat is lő, reméljük továbbiakban is plusz jelent majd számunkra.”

Riqui Puig

Ezek a kérdések a klub belügyei. Nem tudom mi fog történni a téli átigazolási szezonban, sok idő van még addig. Sok középpályásunk van, ez egyben jó is és rossz is. Nem játszhat mindig mindenki és minden egyes alakalommal arról kell beszéljek, aki éppen nem játszik. Riqui hatalmas tehetség, nagyszerűen dolgozik a második csapatban, egyszer a felnőtt keret tagja lesz.”

Versenynaptár

„Nincs vele semmi baj, a LaLigában nem ilyen egyszerű a helyzet. Sok időpontban vannak mérkőzések, de minket ez nem gátol semmiban.”

Nyugtalanság

„A Levante elleni meccs előtt sorozatban három meccset nyertünk. Vannak, amiben fejlődnünk kell és azon dolgozunk, hogy meg is tegyük.”

Nyomás

“Amikor elveszítesz egy meccset utána mindig nagyobb a nyomás, de tudjuk ez mivel jár. Egy vereség minidg arra sarkall, hogy reagálj és megnyerd a következő mérkőzésed.”

Kötelező győzelem

„Ahogy már mondtam, nagyobb a nyomás és jobban rá vagyunk kényszerítve a győzelemre, hogy megszabaduljunk a vereség miatt kialakult tehertől.”