Valverde: „Továbbra sem lehet még téma a Klasszikus”

A 'Barça TV' mikrofonjainak nyilatkozott a Mallorca legyőzése után (5-2)

Ernesto Valverde vezetőedző önmagától értetődően pozitívan értékelte együttese győzelmét a Mallorca ellen szombat este, ám egyben már azt is kérte a játékosaitól, hogy csakis a következő meccsre koncentráljanak. 

„Elégedett vagyok, hiszen helyzeteket tudtunk kialakítani, a szünetben már ráadásul 4-1-re vezettünk, így sokat nem is kellett beszélnem… Az természetesen nem az igazi, hogy két gólt is kaptunk, de összességében jól teljesítettünk.”

 

 

Javul a csapat?

„Egyértelműen. Halad előre a szezon, lassan a feléhez érünk, ilyenkor pozitív dolog, ha egyre jobb érzéseid vannak. Az elmúlt hónapokban voltak nehéz időszakok is. Az első hónapban például alig tudtunk a kezdő támadóinkra számítani, akiknek aztán gyorsan formába kellett jönniük.”

Suárez és Griezmann góljai közül mit értékelne jobban? Ter Stegen gólpasszát vagy Suárez sarkazását? 

„Természetesen nem választok ki egyet sem… Antoine befejezése csodálatos volt, ter Stegen pedig szenzációsan látta meg a lehetőséget. Suárez megoldása viszont meglepett, nem számítottam rá.”

És Messié?

„Nagyszerű megünneplése volt ez az Aranylabdájának. Mintha ismét bebizonyította volna, miért is érdemelte meg ő ezt a díjat. Nagyon nehéz ezt minden egyes meccsen végrehajtani. Mindig erről kell beszélünk minden egyes mérkőzés után… És nem akarja abbahagyni. Szenzációs!”

Lehet már a Klasszikusról beszélni?

„Még nem. Még egy hétig nem szabad a Real Madrid elleni meccsre gondolnunk.”