Valverde: „Örülünk, hogy két saját nevelés góljával nyertünk”

Ernesto Valverde vezetőedző az Inter támadóinak a megfékezésében látta a győzelem kulcsát a kedd esti, végül 2-1-re megnyert milánói találkozón. A szakvezető kifejezte elégedettségét, hogy Ansu Fati és Carles Pérez szerezték a góljaikat, hangsúlyozta, hogy Carles Aleñára hosszú távon is számít, valamint beszélt még a debütáló Neto kapusról is.

„Nagyon figyelnünk kellett a fizikálisan rettentően erős csatáraikra. Rendkívül elégedettek vagyunk, mert komoly tétmeccs volt magas színvonallal. Az Inter az életéért küzdött, a játékosaim pedig, akik közül néhányan most debütáltak a Bajnokok Ligájában, remekül reagáltak a szituációra. Versenyképesnek kellett lennünk, örülünk a sikernek.”

Ansu Fati és Carles Pérez

„Két olyan saját nevelésről beszélünk, akik idén csatlakoztak a keretünkhöz. Mindketten fiatalok, Ansu ráadásul szemtelenül fiatal, ez pedig egy nagyon komplikált mérkőzés volt ahhoz, hogy ő is a kezdő sípszótól fogva a pályán legyen. Az Inter hátvédsora rendkívül tapasztalt, nem igazán szokott gólt engedélyezni az ellenfelének, Carlesben ugyanakkor megvan ez a nyers ösztön a gólszerzésre. Ansu pedig egy igazi góllövő, és noha hetek óta fájdalmakkal küszködik, be is talált. Örülünk, hogy két saját nevelés góljával tudtunk nyerni.”

Neto

„Nagyon várta már ezt a találkozót, mi pedig láttuk, hogy kiválóan dolgozik. Nagyszerű kapus. Marc nagyon magas szinten teljesít, de tudjuk, hogy Neto is megfelel az elvárásoknak. Két kiváló kapusom van, a brazilban is ugyanúgy bízom.”

Aleña

Nem lepett meg a teljesítménye. Úgy vélem, hogy ő egy kiváló labdarúgó. Szerettem is volna neki több játéklehetőséget adni az elmúlt időszakban, de óriási a versenyhelyzet a középpályán. A mögöttünk hagyott találkozókon másokra esett a választásom, ennek ellenére maximálisan bízom benne. Nagyon hasznos tagja a keretnek, és az lesz a jövőben is. Efelől nincsen kétségem.

A Barcelona és a Bajnokok Ligája

„Én még ugye nem nyertem meg a BL-t. Ebben a sorozatban egyetlen egy rossz pillanatod sem lehet. Minden egyes meccsen koncentrálnod kell, méghozzá a lefújásig. Ha van 5-10 gyengébb perced, már repülsz is. Az elmúlt idényben a Liverpool három mérkőzést is veszített a csoportkörben, mi egyet sem. Később mi egyetlen egy találkozót buktunk el, ők pedig megnyerték a sorozatot, mert itt minden egyes hibát megbüntetnek. El kell kerülni ezeket a hibákat.”

Jó formában az együttes

Valóban jó állapotban vagyunk. Jobban szeretem ezeket a dolgokat hosszú távon elemezni. Átestünk egy nehéz időszakon, mielőtt ide eljutottunk. Nehézségek, valamint sérült támadók, akiknek aztán formába kellett lendülniük. Ez a csoportkör nehéz volt, meg kellett szenvednünk a továbbjutásért.”