Setién: „Természetesen jövőre is a Barça edzőjének látom magamat”

Quique Setién megtarotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját

Quique Setién szerdán megtartotta az Osasuna elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyben többek között reagált Luis Suárez szavaira a bajnokság elbukását illetően, beszélt a következő szezonról és a sérülésből visszatérő Frenkie de Jongról is.

Luis Suárez szavai a LaLiga elúszása kapcsán

„Ez az ő véleménye. A bajnokság még nem ért véget, bármi megtörténhet, de nehéz. Három döntetlent értünk el, ez a különbség. Nyilvánvaló, hogy jobban teljesítettek, mivel mind a nyolc meccsüket megnyerték. Lehetséges, hogy adtunk nekik egy körülményt, amellyel előnyben vannak, de a végéig harcolunk.”

Messi és a játékosok pihenése

„Bizonyára sok játékosnak pihennie kell. A számok ugyanazok, de mindenki veszít a fényéből a terhelés miatt. Már sokat beszéltünk erről a témáról.”

Messi és az aktuális formája
 „Jó állapotban látom. Az igaz, hogy néhány statisztikát, adatot nézve nem éri el korábbi években nyújtott teljesítményét. De mind tudjuk, hogy kicsoda Messi, és ha nem gólokat szerez, akkor gólpasszokat ad. Mindent, amit el lehet mondani róla, már elmondtam.”

A felelősség a bajnokság esetleges elbukása kapcsán

„Vállalom a felelősséget, de nem teljes mértékben. Ezt az értékelést elvégezni és a felelőst megtalálni mindig az edzőre tereli a figyelmet, mint fő felelősre. Nem érzem, hogy olyan rosszul tettük volna a dolgainkat, mert a három mérkőzésen döntetlent játszottunk. Nagyobb érdem jár a Real Madridnak, akik minden találkozót megnyertek.”

A csapat

„Azt mondtam, hogy hiányzik a frissesség. Ti arra a következtetésre jutottatok, hogy a csapat kimerült. Meglehetősen jól teljesítettünk, de a mindenkori a riválisunknak is vannak erősségei. Az olyan csapatok, mint a Valladolid és az Osasuna nagyon sokat rotáltak, és ezt mi nem tudtuk megtenni. De Jongot elveszítettük hét mérkőzésre egy kulcspozícióban.”

Frenkie de Jong

„Több edzésen is részt vett a csapattal, jó állapotban van, a sérülését már majdnem el is felejtette. Meglátjuk, hogy holnap kezdeni fog-e vagy csere lesz. Természetesen a csapat rendelkezésére áll.”

Piqué wakeboardozni volt. Nem ellentétes ez a belső szabályzattal?

„A teljes belső szabályzatot nem olvastam végig, de nem hiszem, hogy ebben benne van, hogy ne wakeboardozhatna.”

Jobb volt a Madrid játéka?

„Nem fogom értékelni, hogy milyen volt a Madrid. Szerintem voltak pillanatok, amikor elég jók voltunk. Nem vagyok elégedett azzal a folytonossággal, amik bizonyos dolgokra kiterjedtek. Jobban is csinálhattuk volna, lehettünk volna pontosabbak, nyugodtabban játszhattunk volna. Az utolsó találkozón is játszhattunk volna nyugodtabban. Hiányzott a folytonosság. ”

A forma átmentése meccsek között
„Volt sok mérkőzés hazai pályán és idegenben is, amelyeket nem tudtunk könnyen, biztosan megnyerni. Az okok? Nos talán az, hogy a jó pillanatainkban mutatott teljesítményünkből nem tudtuk kihozni az ahhoz illő eredményt. Valladolidban vagy Vigóban ki voltunk téve annak, hogy egy-egy esetleges, véletlen játékhelyzetből lőnek nekünk egy gólt, ami meg is történt velünk. A meccs, amelyik tényleg kiegyenlített volt, az az Atlético Madrid elleni volt. Ebben az esetben nem láttam egyértelmű fölényt egyik csapat oldalán sem. „

Következő szezon a Barcelonában

„Természetesen, a következő szezonban is a Barcelona edzőjeként látom magamat. Ezeket a szituációkat már sokszor megtapasztaltam, sok esetben nem sikerült elérni a kitűzött céljainkat, de a mögötte álló munkát értékelni kell. Ez az, amit én gondolok és amit szeretném ha értékelnének. Természetesen gondolok a folytatásra a jövő évre.”

Arturo Vidal

Arturo több, mint a meccsek felén pályán volt, amióta itt vagyok. Ő egy olyan focista, aki nagyon sok pozitivitást és energiát közvetít a társak felé, nagyszerű dolgokra képes. Nyolc gólt szerzett, a kapu elé felérni ő tud a legjobban, az érkezései mindig veszélyt jelentenek. Hozzájárul a csapat képességeihez, ami fontos.”

Arthur

„Visszatért a csapatba és edzett. Lehetősége nyílhat a játékra.”

***