Setién: „Messi? Valamiben igaza van, valamiben nincs”

Quique Setién megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját

Quique Setién megtartotta az Alavés elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyben többek között beszélt a Bartomeuval való találkozójáról, reagált Messi szavaira az Osasuna elleni elveszett mérkőzés után. Azt is mondta, hogy élvezi a Barcelonában töltött időt.

Hogy fog menni a holnapi mérkőzés?

„Természetesen fontos, hogy jobb benyomásokkal fejezzük be, mint az utolsó mérkőzésnél. Fel kell készülnünk a jövőre, és gondolkodnunk kell a Bajnokok Ligájára. A csapat tisztában van a mérkőzés fontosságával, amelynek arra kell szolgálnia, hogy megerősítsen minket.”

Miről beszélt Bartomeuval?

„Normális dolog, hogy vannak találkozók, megbeszélések. Nyilvánvaló mindenki aggodalma, hogy legyen fejlődés. Megoldásokat kell találnunk, hogy változzanak a dolgok. Erről szólt a találkozó, és hogy optimistán készüljünk a jövőre. Egyesíteni kell az erőnket és vállalni a felelősséget, hogy nem nyertük meg a bajnokságot, de tisztában vagyunk vele, hogy előttünk áll még egy nagyon vonzó kihívás mindenki számára.”

Még mindig úgy gondolja, hogy Messi tévesen állította azt, hogy nem nyerheti meg a csapat a BL-t?

„Vannak olyan dolgok, amelyekkel egyetértek Messivel, és olyanok is, amikkel nem. Ha rosszul játszunk, mint néhány mérkőzésen, akkor nem lehet esélyünk, de ha jól, ahogy szintén tettük más meccseken, akkor igenis lehetőségünk lehet rá. Számos szempontból lehet javítani, konzisztensebbnek és  megbízhatóbbnak kell lennünk. Ha úgy játszunk, mint azt a Villarreal ellen tettük, akkor biztosan van esélyünk megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

Úgy érezte, hogy Messi önre mutat a szavaival 

„Abszolút. Mindannyian olyan dolgokat mondunk, amelyeket néha rosszul értelmeznek. Ez a frusztráció pillanatának a termése. Nem tulajdonítok ennek nagy jelentőséget. Fontos az, hogy gondoljunk a Bajnokok Ligájára. Pihenésre van szükségünk, ki kell tisztítsuk a fejünket, aztán szembe kell néznünk a Bajnokok Ligájával, hogy eljussunk a döntőbe és megnyerjük azt.”

Utópia az, hogy a Barça elérje a legjobb szintjét

„Én a vágyakról, nem a valóságról beszélek. A Villarreal elleni mérkőzés volt a legjobb, amit játszottunk. Nagyon jó fázisaik voltak. Az a helyzet, hogy sok mindennel elégedettek vagyunk. Nem háttal nézzem a valóságot. Nem fogtok meggyőzni arról, hogy minden katasztrófa volt. Sok dolgot jól csináltunk a bajnokság alatt. Számomra egyértelmű, hogy sok dolgot megmenthetünk. ”

Vissza lehet hozni a vágy és az intenzitás hiányát, amelyet Messi kritizált?

„Jobb hangulatra van szükségünk. Ez a referencia. Az intenzitás közvetlen kapcsolatban van a hangulattal, és ez most nem a legjobb. Mindannyian kicsit lent vagyunk.”

Miért nem utazott el Arthur a csapattal, ha nincs orvosi jelentés ezzel kapcsolatban?

„Ma reggel odajött hozzám és azt mondta, hogy fáj a bokája és ez zavarja. Ez az egyetlen, amit mondhatok.”

Megfordult már a fejében, hogy lemond?

„Azt mondtam, hogy az utolsó napig élvezni fogom itt. Tudtam, hogy a dolgok nem könnyűek. Ez a szakma kockázatokkal jár. A körülmények ellenére továbbra is élvezem a Barcelonában töltött időt. Soha nem gondoltam, hogy könnyű lesz. A vereség egy lehetőség, amin felül kell kerekedni. Nem élek meg semmi olyat, amivel még nem találkoztam volna. Soha nem akartam elmenni.”

Gondolja, hogy egy ilyen öltözőben a nehezebb az egók kezelése?

„Ez a csapat 15 éven keresztül sok mindent nyert és a kezelése különbözik a többi öltözőtől. Volt néhány olyan helyzet, amit nehéz volt kezelni, de ez normális.”

Jobban megterheli az embert 6 hónap Barcelonában, mint máshol?

„Mindig azt gondolom, hogy egész életemben az adott csapatnál maradok. Ez a mentalitásom. Nem mondom, hogy most ugyanaz vagyok, mint mikor jöttem, de még mindig örülök ennek a lehetőségnek. Amikor mennem kell, megyek.”

***