Koeman: „Szuperliga? Piquével egyetértek, a foci a szurkolóké”

A holland szakember szavai a Getafe elleni meccs előtt

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a csütörtök esti Getafe elleni bajnoki mérkőzést megelőzően többek között beszélt a Szuperligáról és az UEFA új terveiről a jövőre nézve, amelynek értelmében több együttes lehet majd érdekelt a Bajnokok Ligájában, illetve arról is szót ejtett, hogy a klub hangulata a kupagyőzelem után nagyon jó.

A csapat hogyan néz majd szembe ezzel a mérkőzéssel a kupagyőzelmet követően?

„Nyolc mérkőzésünk van még hátra és mérkőzésről-mérkőzésre haladunk. Élveztük a döntő pillanatait, azért mert megnyertük és amiatt a küzdelmes út miatt is, amelyen sikerült bejutnunk a fináléba, de koncentrálnunk kell, mert egy nehéz találkozónak nézünk elébe. Győznünk kell.”

Milyen magyarázatot adott önnek Joan Laporta elnök a Szuperligáról?

„Tegnap beszéltem vele, és elmagyarázta nekem a helyzetet. A legjobb, ha nem mondok erről véleményt, mert még sok minden megtörténhet. Én csak a legjobbat akarom ennek a klubnak”.

Tetszenek a Szuperligával kapcsolatos tervek?

„Nem szeretnék válaszolni több ezzel kapcsolatos kérdésre.”

Normálisnak tartja, hogy erről a helyzetről Ön beszél a klub nevében, vagy ezt valaki másnak kellene megtennie?

„Nem tudom, hogy mikor, de meg fog történni, hogy az elnök elmondja majd a fejleményeket. Aki majd beszélni fog erről a helyzetről, az az elnök lesz, nem én. Normális, hogy engem kérdeztek. Sok különböző vélemény van a sorozattal kapcsolatban, minden ember máshogyan reagál erre. A legjobbat akarjuk a klubnak. Ha valakinek beszélnie kell erről, az nem én vagyok, hanem egyértelműen az elnök. ”

Beszél önnel a klub egy lehetséges igazolás előtt?

„Tegnap felhívtak engem és elmagyarázták nekem a helyzetet. A játékosokról nem tudok semmit, de ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, csütörtökön mérkőzésünk lesz.”

Megerősödött a szakmai projektje a kupagyőzelem után?

„Nagyon jó volt a játék képe a döntőben, és az eredmény is. De ez nem egyetlen mérkőzésnek köszönhető. Egy ideje már javulunk, jól dolgozunk és valami egészen nagyszerű dolgot csinálunk.”

Gondolja, hogy elbízhatják magukat a bajnokság megnyerését illetően azért, mert megnyerték a Kupát?

„Nem hiszem, ők profik. Mindig többet akarnak. A nyugalom nem azt jelenti, hogy kevesebbet dolgozunk. A spanyol bajnokság megnyeréséért akarunk küzdeni. Nem lesz könnyű megnyerni az utolsó nyolc találkozónkat.”

Idén tavasszal és nyáron a napon is bírni fogod – prémium darabok Barçás sapkákból is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

A Szuperliga hatással lehet a csapatra?

„Ezzel nem értek egyet. Ők profik, játszani és nyerni akarnak.”

Riqui Puig, Pjanic és Firpo végül nem szerepelt a keretben az Athletic ellen, ez minek volt köszönhető?

„Nem tetszett, hogy kihagytam őket. Számomra az, hogy három kapusunk van, normális dolog, és ezt az egész bajnokság során így csináltuk. Ha az egyik kapusunk megsérül a bemelegítéskor, a másikat pedig kiállítják, akkor szükségünk van egy harmadik hálóőrre is. Csak két kapus egy meccsen, az nagy kockázat. Hét játékos a kispadon elegendő.”

Bíztató, hogy tudja, Memphis Depay ügynöke találkozott a Barcelona képviselőivel?

„Nem beszélek a lehetséges igazolásokról vagy olyan játékosokról, akik nincsenek velünk. Arra kell összpontosítanunk, hogy a mérkőzéseken jól teljesítsünk.”

Könnyű kezelni a nyomást ezen az utolsó nyolc mérkőzésen?

„A nyomás egy olyan tényező, amely itt mindig megvan, és ez nem függ a tabellán elfoglalt helyezéstől. Hatalmas távolságban voltunk a listavezetőtől korábban, és meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot.”

Milyen a csapat hangulata?

„Nagy elszántsággal tértek vissza. Megérdemelték, hogy két napot pihenjenek. Fizikailag nagyon erősek vagyunk, az eredmények pedig lenyűgözőek.”

A Szuperligával kapcsolatos személyes véleményét sem tudja elmondani?

„Egyetértek Piquével abban, hogy a futball a szurkolóké, de nem akarok túl sokat beszélni erről.”

Hogy van Piqué?

„Eléggé fáradt volt a döntő után, ami normális. Nem játszott rendszeresen korábban, így még nem tudta felvenni a ritmust a többiekkel, de fenomenális volt. Ma már jobban van, holnap pedig meglátjuk, hogy készen áll-e a játékra, valószínűleg nem fog 90 percet játszani.”

Tetszeni fog önnek az új Bajnokok Ligája több csapattal?

„Hihetetlenül sok mérkőzésen lépünk pályára már négy éve. Az UEFA nem hallgat a futballistákra ebben a kérdésben, számukra a pénz a legfontosabb, és ugyanez történik Spanyolországban is, ahol sok meccset játszunk, néhányat este tízkor.”

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát