Koeman: “Ha az öt mérkőzésünket megnyerjük, bajnokok leszünk”

A holland szakember szavai a Valencia elleni meccs előtt

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a vasárnap esti Valencia elleni mérkőzést megelőzően elmondta, hogy a csapatának a védekezés és a támadás tekintetében is javulnia kell majd, illetve arról is szót ejtett, hogy a vezetés megszerzése után mindig nagyon fontos, hogy sikerül-e megszerezni a második gólt – ez a Granada ellen ugye nem jött össze, ahogyan a pontszerzés sem.

Nincs más lehetőség, mint nyerni Valenciában?

“A védekezés tekintetében javulnunk kell, nem kaphatunk két olyan gólt, mint a Granada ellen. Koncentráltabbnak kell lennünk és le kell zárnunk a területeket. Egy nehéz mérkőzésre számítunk, amelyen hatékonynak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt és hátul jobban kell teljesítenünk.”

Milyen volt a hangulat a Granada elleni meccs után, mi volt érezhető az öltözőben?

“Nagyon csalódottak voltunk, hogy nem sikerült kihasználnunk a lehetőséget, hogy átvegyük a vezetést a bajnoki tabellán, ugyanakkor ez is megmutatja, hogy semmi sem könnyű. Nincs időnk szomorkodni. Még mindig küzdünk a bajnoki cím megnyeréséért, amihez javulnunk kell.”

Hogyan fogadta az eltiltása utáni szankciókat?

“Fellebbezni fogunk, mert ez egy túlzó döntés a “micsoda jellem” kifejezésért. Ha valaki tényleg sértőt mond, akkor az innentől 20 mérkőzésre szóló eltiltást kéne kapjon. Nem értünk ezzel egyet. A mérkőzésre nézve bízom a szakmai stábban.”

Milyen önkritikát fogalmaz meg a Granada elleni mérkőzéssel kapcsolatban?

“Mindig az edző a felelős. Ott van a felállás és a cserék… nem tudom mit mondhatnék még. Biztos vagyok benne, hogyha a hátralévő öt találkozónkat megnyerjük, akkor bajnokok leszünk.”

Mit mondott a tapasztaltabb játékosoknak, akikkel az edzés előtt beszélt?

“Ismerik az ilyen helyzetekben adódó nyomást. Szükségem van az ilyen játékosokra, akik segítenek a fiataloknak. Néhányuknak ez az első esélyük, hogy valami nagyobb jelentőséggel bíró trófeát nyerjenek a csapattal.”

Meglepi, hogy a “nagyobb” csapatok ilyen rosszul teljesítenek?

“El kell ismerni, hogy ez egy erős bajnokság, nagyon jó csapatokkal. Négy csapat van jelenleg három ponton belül. A “nagyobb” csapatok sok mérkőzést játszottak, nekünk pedig több sérültünk is van, és ha nem koncentrálsz eléggé bizonyos helyzetekben, az sokba kerülhet.”

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Észreveszi a játékoson a fáradtság jeleit a mérkőzések végén?

“Nem értek ezzel egyet. Fizikailag jó állapotban vagyunk. Ami hiányzik az az, le is zárjuk a meccset, miután vezetést szerzünk. Sok olyan találkozó van, amelyen az utolsó percekben jobbak voltunk.”

A következő szezonban három vagy négyvédős rendszerben fog majd játszani a csapat, mik a tervei?

“Nem fogok a következő idényről beszélni. Ez egy jó kérdés, de ez nem a mai naphoz kapcsolódik.”

Miért kezdett Umtiti a Granada ellen?

“Ez egy technikai döntés volt. Két helyen változtattunk az előző mérkőzésekhez képest, mert Pedrinek pihenésre volt szüksége, Umtiti pedig jól teljesített az edzéseken. De nem kell akkora jelentőséget tulajdonítani ezeknek a változtatásoknak.”

Ki fogja holnap a pályán az utasításokat adni?

“Először meg kell néznem, hogy mi lehetséges és mi nem. Beszélek erről Navallal [az ősz hajú úr, akit mindig látunk a meccseken – ő a klub delegáltja a meccseken már több mint 30 éve – a szerk]. Nem tudom, hogy lehetséges-e tartani a kapcsolatot a mérkőzés közben.”


Naval, Griezmann, Dembélé és Valverde a tavalyi szezonban

Támadásban vagy védekezésben hibázott többet a csapat a Granada ellen?

“Amikor azt hiszed, hogy sokkal jobb vagy, akkor fennáll a veszélye annak, hogy hátul elveszíted a koncentrációt. Jobban kell helyezkednünk védekezéskor.”

Sok munkát kellett végezni a Valencia elleni meccs előtt?

Ez egy kulcsfontosságú mérkőzés számunkra, akárcsak a következő meccs a Real Madrid, az Atlético Madrid és a Sevilla számára. Egy komoly vereség után nyerni kell.”

A játékosok nem bíznak önben?

“Nem tudom, miért kérdezitek ezt tőlem. Mindannyian a legjobbat akarjuk a csapatnak és nem idegeskedünk emiatt. Mindig beszélek a kapitányokkal.”

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát