Koundé: „Az ellenfeleinknek is aggódniuk kell és komolyan kell venniük minket”

Koundé a Plzen elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján mesélt a személyes céljairól és kifejtette a véleményét a csoportról is. Az újságírók kérdezték őt a csapattársakról, Xaviról, illetve a regisztrációjával kapcsolatos problémákról egyaránt.

Személyes célok

„Mindent meg akarok nyerni, minden egyes sorozatot. Címekkel leszek boldog. Személy szerint tovább szeretnék fejlődni. A világbajnokságon való részvétel egy másik ambíció.”

Védekezés

„Ez mindenkinek a feladata, nemcsak a védőknek és a kapusnak. Ez a kulcsa annak, hogy csak egy gólt kaptunk. Mindenki aktív, amikor elveszítjük a labdát. Ha így folytatjuk, sok pontot fogunk szerezni, mert a jó védekezés és a gólok elkerülése a kulcsa egy nagyon sikeres szezonnak.”

A csoport

„Ez egy nagyon nehéz és erős csoport, nagyon jó csapatokkal. Izgatott vagyok és azért futballozok, hogy élvezzem a nagy meccseket. Egy nagyon komplett és tehetséges csapatunk van és úgy gondolom, hogy nagyon veszélyesek is vagyunk. Az ellenfeleinknek is aggódniuk kell, és komolyan kell venniük minket. Szerintem tovább tudunk jutni a csoportból.”

Bellerín

„Ő egy jobbhátvéd, még egy megoldás, de az edző dönt.”

Araújo és Eric Garcia

„Nem leptek meg, remek játékosok, nézek focit és ismertem őket. Sokat beszélgetünk, mert ugyanazon a poszton játszunk, és jó, hogy verseny van.”

A Barcelonához való igazolás

„A Barça az egyik legnagyobb klub, a gazdasági helyzet ellenére is nagy lelkesedést vált ki. Fontos volt a vezetőedzővel való beszélgetés, könnyű döntés volt számomra. az, hogy ide jöjjek.”

Verseny a kezdőbe kerülésért

„Nem lepett meg, ez egy olyan csapat, amelyik minden poszton erős. A csapat megerősödött, két-három játékos van minden pozícióban.”

Xavi

„Olyan játékelemeket kér tőlem, amelyek különböznek Sevilla játékelemeitől, de a lényeg az, hogy segítsek és fontos legyek labdabirtoklásban, illetve támadásban, játsszam be a szabad területeket. Védekezésben legyek agresszív, játsszak magasan, és legyek vezér.

Megnyerni a Bajnokok Ligáját

„Igen, azért vagyunk a Barçánál, hogy nyerjünk. Ez még a szezon eleje, és sok mindent kell még javítani, de a csapat bő és minőségi, így azzal az egészséges szándékkal megyünk, hogy versenyben legyünk a Bajnokok Ligájáért. Van tér a fejlődésre, mivel sok új játékossal bővült a csapat.”

Regisztráció

„Nyugodt voltam, teljesen bíztam a klubban. Tudtam, hogy regisztrálni fognak. Mivel ez nem rajtam múlott, arra koncentráltam, hogy jól eddzek és felkészüljek arra, amikor játszom.”

Piqué

„Versengő típus. Biztos vagyok benne, hogy játszani fog. Nagyon fontos az öltözőben, sokat segít nekünk és tanácsokat ad.”

Alkalmazkodás

„Jól érzem magam, még vannak olyan játékelemek, amiket meg kell tanulnom és fejlődnöm kell, de fekszik nekem az edző által kért stílus. Jobban szeretek középen játszani, de azért vagyok itt, hogy segítsek.”

Célkitűzések

„A csapat nagyon izgatott ezen gyönyörű sorozat miatt, amit mindenki meg akar nyerni. Jó formában vagyunk és a legjobb módon kell kezdenünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, amit nagyon komolyan kell vennünk.”