Araújo: „A fejlődésünk? Xavi, a remek igazolásaink és a fiatal játékosaink reményt adtak nekünk”

Xavi Hernández vezetőedző mellett Ronald Araújo vett még részt a Bayern München elleni rangadó előtti sajtótájékoztatón a Barcelona játékosai közül. Az uruguayi tehetség elmondta, hogy ugyan a legjobban középhátvédként érzi magát, de ha kell, akkor jobbhátvédként is próbál nagyszerűen teljesíteni, szerinte a nagy versenyhelyzet hátul remek, megbecsülve érzi magát a klubnál, továbbá kiemelte Robert Lewandowskit.

Melyik poszton érzed magad a legjobban?

„Középhátvédként jobban szeretek játszani, de ha az edző arra kér, hogy a jobbhátvéd poszton játsszak, akkor ott is a legjobbamat fogom nyújtani. Koundé érkezése jó, ő egy nagyszerű játékos. A legjobbaknak kell a klubban lenniük. Koundé, Christensen… és még sorolhatnám”

A novemberben kezdődő Világbajnokság

„Jelenleg csak a holnapi napra és a Barcelonára összpontosítok, addig a menetrend nehéz és sűrű. Ha ennek vége, akkor majd lehet erre is gondolni.”

Személyes célkitűzés

„Próbálok minél keményebben dolgozni. Célom, hogy címeket nyerjünk, ez a legfontosabb a klub számára. Sokat kell még fejlődnöm.”

A Bayern München elleni rangadó

„Úgy készülök, mint minden mérkőzésre. A Bayern játékosai remek képeségekkel rendelkeznek, de nekem már van tapasztalatom magas színvonalú meccseken ilyen játékosokkal. Elemzem őket, látom az erősségeiket, figyelek arra, hogy melyik lábukkal képesek jobb teljesítményre…”

Nagyon boldog

„Úgy érzem, megbecsülnek, boldog vagyok. A világ legjobb klubjában vagyok, ahol lenni akarok. Elégedett vagyok. Nagyon izgatottak vagyunk.”

A versenyhelyzet középhátvéd poszton

„Nem aggaszt, a futballban jó, ha van verseny, ez csak a legjobbat hozza ki belőled. Meg akartuk erősíteni a védelmünket. Ez volt a cél. Nagyszerű játékosaink vannak.”

A fejlődés háttere

„Ez egy kicsit mindennek köszönhető: Xavi, a remek igazolásaink és a fiatal játékosaink reményt adtak nekünk… több tapasztalatunk van és fejlődünk.”

Lewandowski

„Mindannyian ismerjük a kvalitásait. Szenvedtünk ellene, óriási dolog, hogy most itt van velünk.”

A várakozásai a meccs előtt

„Szerintem ez egy nehéz sorozat. Jól dolgozunk. Alázatosnak kell lennünk. Ez egy nagy rangadó. Meg kell mutatnunk, hogy nagyszerű csapat vagyunk.”

***