Inzaghi: „Igazságos bírói döntések születtek”

Simone Inzaghi, az Inter edzője a sajtó előtt nyilatkozott a Milánóban megnyert Bajnokok Ligája mérkőzést követően. Az olasz bajnokságban sorozatos kudarcokat követően jól jött az edzőnek és a csapatnak is ez a győzelem, amely önbizalmat adhat a játékosainak a jövőre nézve. Inzaghi kihangsúlyozta, hogy még nem végeztek el mindent, a jövő héten remélhetőleg a hiányzókkal kiegészülve újabb nagy csatát vívnak majd a katalánokkal. Xavi felháborodását nem érti, szerinte jó bírói döntéseket hoztak.

Kritikák ellene

„Nagy szükségünk volt erre a győzelemre egy ilyen nagy rivális ellen, mint a Barça. Eléggé nyugodt voltam a kritikák, és az esetleges menesztéséről szóló pletykák ellenére, de láttam a csapatban a pozitív jeleket”.

Eufória

„Ez egy gyönyörű este volt, a világ egyik legerősebb csapatát győztük le. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, az agresszió és az elszántság meccsét. Tudtuk, hogyan kell együtt szenvedni a győzelemért, kevés lehetőséget engedtünk nekik, és nem kaptunk gólt. Ha mindenki kész áldozatot hozni, akkor lehetnek ilyen nagyszerű éjszakáink”.

Ezek a győzelmek elindíthatnak minket felfelé

„Kiváló játékot játszottunk, nagyon elszántak voltunk. Az 1-0 után lehetséges, hogy a fáradtság miatt hibáztunk, de ez a győzelem önbecsülést és önbizalmat kell, hogy adjon nekünk. Jövő héten is így kell folytatnunk.”

Hiányzók

„Brozovic és Lukaku nélkül játszottunk. Remélem, hogy a jövő heti Barcelona meccsre nem lesznek további hiányzóink, bár ma este néhány játékosunkat fáradtság vagy görcs miatt le kellett cserélnünk”.

Még van munka

„Még nem végeztük el feladatunkat, bár a Barcelonát nem sűrűn győztük le. Jól teljesítettünk a pályán, nagyszerű meccset játszottunk”.

Xavi azt mondta, hogy fel vannak háborodva a játékvezető miatt

„Láttam Xavit a meccs előtt és után. Nagyszerű edző és nagyszerű ember. Olyan helyzeteket kritizált, amit én másképpen láttam. Ansu Fati kezét érte a labda, szerintem jó döntés volt a gólt visszavonni. A győzelem önbizalmat ad nekünk, amelyre nagy szükségünk volt. Nagyszerű estét nyújtottunk a szurkolóknak. Nem könnyű egy ilyen nehéz mérkőzést 48 óra alatt megszervezni, de a fiúk beleadták szívüket, lelküket”.