Yuste: „Messi igen… Ansu nem százszázalék… UEFA nem”

Rafael Yuste, a Barcelona alelnöke beszélt a sajtóképviselői előtt az Academy Word Cup Press konferenciáján. Yuste elismerte, hogy kapcsolatban állnak Messivel, ez az első hivatalos közlés erről a kérdésről. Beszélt a másik forró témáról, Ansu Fati apjának nyilatkozatáról is, aki inkább távozásra bírná a fiát a kevés játékperce miatt, Yuste azt hangsúlyozta, hogy nem garantálja „százszázalékosan” Ansu folytatását a következő szezonban, bár ennek eldöntése Xavi kezében van. Az UEFA esetleges szankciójával kapcsolatban elmondta, hogy nem tartja valószínűnek.

 

Messi

Rafael Yuste: „Természetesen kapcsolatban vagyunk Messivel.” A Barça már nem titkolja, hogy az argentin visszatérése prioritás, és ezt a Barcelona alelnöke a Barça Academy World Cup sajtótájékoztatóján közölte a megjelentekkel.

Amikor azt kérdezték tőle, hogy a klub szeretné-e az argentin visszatérését, és mindenekelőtt arról, hogy kapcsolatban állnak-e vele, arra azt válaszolta: „Minden feltett kérdésükre igent kell mondanom.

Leo és a családja tudja, hogy milyen szeretetet érzünk irántuk. Részt vettem azokon a tárgyalásokon, amelyek két éve nem vezettek eredményre. Akkor megakadt bennem valami. Ha a La Masiáról beszélünk, akkor Leóról is beszélünk. Örülnék, ha visszatérne, és szerintem a szurkolók is, mert az élet szép történeteinek boldog véget kell érniük. Mi rajongunk Messiért, és szerintem Messi is a Barcáért és Barcelona városáért. Még a fizetési számla se lehet akadály, hogy elrontsa a Barça álmát, Mateunak és Jordinak két hónapon belül be kell mutatniuk egy életképes bevételi tervet Javier Tebasnak. És ha minden feltétel adott, akkor ezt a lehetőséget felajánlanánk. Az elnöknek jó a kapcsolata Leo apjával. Természetesen nincs támadási terv, nem akarjuk, hogy a PSG ezt így élje meg. Aztán meglátjuk, hogy a sors mit hoz nekünk, mert a sors rendelkezhet úgy, hogy minden visszatalál oda, ahonnan elindult. Ha össze tudnánk rakni az összes feltételt, és Leo visszatérne Barcelonába, az tökéletes befejezése lenne egy nagyon szép történetnek.

Ansu Fati

Yuste beszélt a közbeszédet mozgató kérdésről, Ansu Fati apjának nyilatkozatáról, amelyben Bori Fati arról beszélt, hogy a fiának távoznia kellene a Barcelonából a kevés játékperce miatt. Az alelnök Ansu jövőbeni katalán folytatását nem garantálta a „százszázalékosan”, azaz a biztos maradását, de a döntés Xavi kezében van. „Beszéltem Ansuval. Lássuk csak, nekem két gyerekem van, és apaként néha elragadnak az érzelmek (Bori Fati kijelentéseire utal – a szerk.). Az apa a fiára gondolt, és nem tovább. Ansu teljesen azonosul a projekttel, őrülten vágyakozik arra, hogy itt sikerüljön befutnia, ezért maximálisan edz, hogy meglegyenek a játékpercei, amiről viszont logikusan az edző dönt. Soha nem vállalok 100 százalékos garanciát semmire, mert ez elsősorban nem is rajtam múlik. Itt van egy edző, egy futballigazgató, akik elmondják elképzelésüket. Az egyetlen dolog, amit ma elmondhatok, hogy Xavi bízik a csatárban.

Az UEFA nem fog kiszorítani minket a nemzetközi versengésből

Yuste arról is biztosította a hallgatóságot, hogy meg van győződve arról, hogy „az UEFA nem fog kitiltani minket a versenyekről„, utalva a 2023/24-es Bajnokok Ligájából való esetleges kizárásra a Negreira-ügy miatt. A sportági alelnök bejelentette, hogy Laporta áprilisban ad hivatalos magyarázatokat a Negreira-ügyről, és hamarosan nyilvánosságra hozzák az 1500 milliós hitel feltételeit, amellyel az Espai Barçát építik (Camp Nou felújítása), és nem ment bele a Gavi körüli vitába: „Már nem tudom, melyik ellenpropagandára hivatkozzam. Gavi egy fiatal srác, akihez közel állok, és mindenki elégedett azzal, ahogy dolgozik és ahogyan a meccseken játszik. Kulcsfontosságú szereplő, segíti a csapatot, Gavi nagyon koncentrált.