Busquets: három hét pihenő

A lábfején sérült meg | Kihagyhatja a negyeddöntők odavágóját is

A Chelsea elleni mérkőzés során sérülést szenvedő, és a második félidő közepén cserét kérő Sergio Busquets az elvégzett vizsgálatok alapján három hétig lesz harcképtelen. Elméletileg így a játékosnak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóját is ki kellene hagynia, ám ez még korántsem biztos. 

A diagnózis alapján tehát Busquetsre az elkövetkezendő három hétben nem számíthat majd Ernesto Valverde vezetőedző, miután a játékos csonttörést szenvedett a lábfejében. Busquets ennek értelémében hiányozni fog az Athletic Bilbao elleni hazai bajnokiról a hétvégén, illetve a Sevilla elleni idegenbeli rangadóról.

Ha a háromhetes pihenőre teljes mértékben szüksége van a játékosnak, akkor a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóját is kénytelen lesz kihagyni, ami április 3-án vagy 4-én kerül lejátszásra. Lévén viszont, hogy a három hetes határidő április 5-én „járna le”, így korántsem elképzelhetetlen a játékos gyorsabb felépülése.

Amint az ismeretes, Busquets a Chelsea elleni párharc 61. percében kényszerült cserére, miután a jobb lábfejében érzett fájdalmat. A mai vizsgálatok során végül kiderült, hogy törést szenvedett.