Aleñá felépült, megkapta az engedélyt a játékra

Június elején sérült meg | Mind Pimienta, mind Valverde számíthat rá

Carles Aleñá megkapta az orvosok engedélyét a játékra, így bő három hónapnyi kihagyás után visszatérhet a pályára a saját nevelésű középpályás. A labdarúgó a 26-os mezszámot kapta meg, amivel akár a B csapatban is pályára léphet. 

Amint az ismeretes, a játékosról régóta köztudott volt, hogy felkerül az első kerethez, ami meg is történt, ám Aleñá megsérült az előző szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a másodosztályban. A Zaragoza ellen 2-0-ra elveszített találkozón elszakadt a labdarúgó combizma, így némiképp módosultak a játékossal kapcsolatos tervek.

Ugyan Aleñá természetesen így is felkerült az első keretbe, hiszen ezt a játékával és a fejlődésével kiérdemelte, ugyanakkor a klub tisztában van azzal, hogy egy hosszabb sérülés után nehéz újra felvenni a ritmust, pláne, ha arról van szó, hogy egy labdarúgó beverekedje magát a Barça első csapatába. Ennek következtében a játékos a 26-os mezszámot kapta meg idén, amivel annak ellenére játszhat a B csapatban is, hogy egyébként már az első kerethez tartozik.

Aleñá tehát zöld utat kapott az orvosoktól a visszatérésre, és nem lenne meglepő, ha a Barcelona B holnap, azaz vasárnap rendezendő bajnoki mérkőzésén már ott lenne García Pimienta edző keretében. A B együttes a Sabadell ellen lép pályára idegenben a harmadosztály harmadik fordulójában.