Egyre közelebb Umtiti visszatérése

Akár már szombaton megkaphatja az orvosi engedélyt a játékra

Az FC Barcelona francia klasszisa, Samuel Umtiti a madridi ‘AS’ sportnapilap értesülései szerint akár már szombaton zöld utat kaphat az orvosoktól, aminek következtében a Real Betis ellen visszatérhet a pályára vasárnap délután. 

Amint az ismeretes, a világbajnok futballista már egy hete a társakkal dolgozik, és egyelőre semmilyen visszalépés nem történt a sérült testrészben, vagyis a játékos nem érzett fájdalmat az elmúlt egy hétben. Ennek következtében az orvosok további megfigyelés alatt tartják a játékost legalább a hétvégéig, és ha igazak a lapértesülések, úgy akár az engedélyt is megadhatják a játékosnak szombaton, hogy ismét pályára lépjen.

Umtiti szeptember vége óta nincs játékban, vagyis nyilvánvalóan a ritmust fel kellene vennie, és újra formába kell lendülnie. Ezért akár megkapja az engedélyt a játékra, akár nem, Valverde egészen biztosan nem fogja őt a kezdőcsapatba jelölni a Real Betis elleni találkozón, amit vasárnap délután 16 óra 15 perckor játsszanak le majd a felek. Arra viszont jó lehet a találkozó, hogy Umtiti néhány percet kapjon, és ezzel is egy újabb lépést tegyen meg a csúcsformája felé vezető úton.

Ahogyan arról beszámoltunk, a francia a bal térdével bajlódik már egy ideje, állítólag már a világbajnokságon is fájdalmakkal futballozott. Az orvosok el akarták kerülni a műtétet, ezért a konzervatív kezelés mellett döntöttek, és egyelőre úgy tűnik, hogy a gyógytorna és a pihentetés végül meghozta a gyümölcsét.

Barçás táskákra vágysz? Kijöttünk hátizsákokkal, sporttáskákkal, és tornazsákokkal is. Nézz körül és válassz!