Dembélé: sérülés után döbbenet

Hideg zuhanyként ért mindenkit Ousmane Dembélé szerdai sérülése. A játékost is, az edzőket, a társakat és még a klubvezetőket is. Mert a korábbi sérüléseivel ellentétben ez az eset akkor következett be, amikor elviekben minden úgy történt a játékossal, ahogyan annak profi körülmények között kell történnie.

Dembélé ebben a szezonban harmadszor sérült meg, a 2019-es naptári évben hatodszorra. Egyes számítások szerint többet volt sérült státuszban, mint aktívban, tehát többet volt sérült, mint egészséges. Ez önmagában már szomorú, de most ennél a sérülésnél az okozza mégis a sokkot mindenki számára, hogy az elmúlt időszakban rendeződni látszott Dembélé hozzáállása a feladataihoz.

Black Friday az Eurobarca Shopban! 3 napig akciók, akár 70% kedvezménnyel – csapj le rá, míg a készlet kitart! 

Hiszen korábban a sérülések pillanatában el lehetett mondani, hogy a játékos éjszakánként videojátékozik, nem tartja az előírt pihenőidőket, nem is étkezik az előírt módon, és nem is úgy edz, ahogyan kellene. Ezzel szemben most ilyen probléma elviekben nem állt fenn. A játékos ügynöke, Moussa Sissoko nemrég Barcelonába költözött, és rendszeresen látogatja, kvázi felügyeli a védencét. Dembélé odafigyelt az étkezésére is és tartotta a pihenőidőket. Az edzéseken is rendre elvégezte azokat az előírt specifikus gyakorlatokat, amiket kifejezetten a sérülések megelőzése miatt írtak elő számára. Ezért okozott döbbenetet mindenki számára, hogy megint megsérült.

És ezért csütörtökön már egy „válságtanácskozás” is létrejött a témában, ahol ott volt Eric Abidal, a már említett Sissoko és a klub orvosai is, hogy a sérülés lehetséges okairól egyeztessenek. Egyértelmű konklúzió ugyan nem született, de az elvégzett edzések intenzitása, esetleges gyengébb hatásfoka az egyik lehet ezek közül.

Ritka, de a klub még közleményt sem adott ki egyelőre a sérüléssel kapcsolatban, nincs olyan nyilvános eredmény egyelőre, hogy a franciának hány hetes vagy hónapos kihagyás következik. A kiszivárgott hírek 5 hétről szólnak egyébként, tehát a decemberi el Clásicót biztosan kihagyná a futballista. De az okokat, ha még vannak, feltétlenül meg kell találni, feladni legalábbis nem szabad a reményt, hogy egyszer sérülésmentes élete lehessen Dembélének.