Suárezt műteni kell a jobb térdén

Luis Suárez nem tudja elkerülni a műtétet a jobb térdén, miután a testrész sok nehézséget okozott már számára az elmúlt időszakban, amivel nem tudja tovább folytatni a játékot. Ugyanarról a térdéről van szó, amelyikkel tavaly májusban, a Király Kupa-döntőt megelőzően is műteni kellett.

Az FC Barcelona közlése szerint Suárez jobb térdében a külső meniszkuszt fogja megoperálni vasárnap a klub „házi orvosa”, Ramón Cugat professzor. Az eset nem tragikusan súlyos, de az mindenképpen ad okot az aggodalomra, hogy egy éven belül már másodszor kell műteni ugyanott a térdét. Akkor gyorsan visszatért és a Copa Américán már játszott, és most is hasonlóra készül.

A nagy ívű tervek szerint legalábbis a center már pályán lenne a BL-nyolcaddöntő odavágóján is a Napoli ellen. Azt a mérkőzést február 25-én rendezik. Addig a Barcelona nélkülözni lesz kénytelen őt a következő meccseken: Granada, Levante, Getafe és Eibar hazai pályán, míg Valencia és Betis idegenben. Távollétében elképzelhető az is, hogy Griezmann játszik középcsatárként, de az is, hogy nem lesz klasszikus kilencese a Barcelonának, és Messi kicsit visszavontabban fogja támogatni a két szélről betörni igyekvő támadót. Ansu Fati mindenesetre újból több esélyt kaphat, mert Dembélé továbbra sem bevethető.

Suárez idei teljesítménye közel a 33. életévéhez egyébként nem rossz, 23 meccsen 14 gólt szerzett, és figyelemre méltó, hogy a LaLigában ő a gólpasszkirály 7 assziszttal.