Dembélé: vége erre a szezonra!

Hétfőn esett vissza

Hétfőn még csak kisebb visszaesésről írtak Dembélé edzésen történt sérülése kapcsán, kedden azonban a részletes vizsgálatok után a klub elismerte, hogy Dembélé újabb súlyos sérülést szenvedett.

A francia a vizsgálatok alapján nem izom, hanem ínszalag szakadást szenvedett közvetlenül a jobb lábán a combizma mellett, de a szakadás teljes. A klub nem adott közre várható rehabilitációs időt, ugyanakkor arra lehet számítani, hogy ez a sérülés több hónapos rehabilitációt von maga után, tehát Dembélé szezonjának tulajdonképpen vége van.

Dembélé eddig 63 hivatalos meccset hagyott ki a Barcelonával, ez a szám csak emelkedni fog a tavasz folyamán, és komolyan el kell gondolkoznia a szakmai vezetésnek, hogy mit kezdjen Dembélével, mennyiben tud építeni rá a jövőben.

Három támadó maradt három posztra

A Barcelona problémája, hogy Luis Suárez sérülése után igazolnia nem sikerült, Carles Pérezt elengedte Rómába, így 3 támadója van 3 posztra, és most már nem tud erősíteni.

Griezmann, Leo Messi és Ansu Fati maradtak, helyettesük nincs, ha sérülés van, valami mást kell majd kitalálnia Quique Setién edzőnek. Előléphet a B keretből Alex Collado, illetve természetesen más játékrendszer is, több középpályással.