Foghíjas védelem a Getafe ellen

Sérülések és eltiltások tizedelik a Barça védősorát

Nem lesz könnyű helyzetben Quique Setién vezetőedző, amikor a hétvégi bajnokira állítja össze a Barcelona védősorát. Ugyan Piqué az előző fordulóban letöltötte az eltiltását és a sérülése is a múlté, Nelson Semedo nem tudott a csapattal edzeni szerdán és csütörtökön sem, Umtiti még mindig a térdével bajlódik, míg a Betis ellen kiállított Lenglet-ra sem számíthat a spanyol vezetőedző.

 

 

Jó hírrel kezdődött a csapat szerdai edzése, ugyanis az Athletic Bilbao elleni kupameccsen kisebb sérülést összeszedő Gerard Piqué teljes intenzitású munkát tudott végezni, így a katalán bekk bevethető lesz a szombati bajnokin. Sőt, Samuel Umtiti is részt tudott már venni a csütörtöki tréningen, noha a szerdai foglalkozást a visszatérő térdproblémái miatt kihagyta. Ennek ellenére könnyedén megtörténhet, hogy nem léphet pályára a soron következő bajnokin, mert a térde már évek óta kiszámíthatatlan.

Még jobban nehezíti az edzői stáb munkáját, hogy az ‘El Mundo Deportivo’ információi szerint Semedo sem tudott a csapattal dolgozni, így megtörténhet, hogy a Setién által kedvelt portugál helyett ismét Sergi Roberto kezd majd a védelem jobb oldalán. A luzitán bekk csütörtökön is csak egyéni edzésmunkát tudott végezni.

A sérülések és Lenglet eltiltása következtében a fiatal uruguayi védő, Araujo könnyedén a kezdőcsapatban találhatja magát. Araujo a francia Todibo kölcsönbe adása óta a felnőtt kerettel is készül ennek szellemében.