Griezmann a 11. perctől sérülten játszott… így végül 3-4 hétre dől ki

Antoine Griezmann a Real Valladolid elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg, a félidőben, de valószínűleg már jóval korábban is érezte, hogy valami nincsen rendben a lábával. A francia támadó a szünetben kérte a cserét, és nem tévedett, de feltehetően későn jelezte a problémát.

Griezmann jobb lábának kvadricepszében részleges izomszakadást szenvedett, így a bajnokság idei szezonjában már nem léphet pályára. A Bajnokok Ligája folytatására viszont szerencsés esetben már ott lehet a csapatban.

A francia világbajnokon vasárnap reggel a Barcelona orvosai elvégeztek teszteket, amelyek megerősítették a kvadricepsz sérülést. Legalább három-négy hét pihenőre kényszerül majd a játékos. Ez azt jelenti, hogy a még hátralévő két bajnoki mérkőzésen az Osasuna és az Alavés ellen Griezmann nem állhat majd Quique Setién rendelkezésére. Azonban az augusztus 8-án megrendezésre kerülő Napoli elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján már várhatóan szerepelhet.

Griezmann ezt a sérülést már a mérkőzés 11. percében elszenvedte egy ellentámadás során, amikor nagyon jól helyezkedett és a lehető legrosszabb módon fejezte be az akciót, próbálta Messihez továbbítani a labdát. Tíz perccel később Semedo nagyszerű középre centerezése után Griezmann ziccerben még a labdát sem találta el – ez is annak az oka volt, hogy a csatár a továbbiakban sem érezte kényelmesen magát a pályán és a kellemetlenséget továbbra is érezte. A félidő végén Griezmann többször is a jobb lábához kapott és a szünetben saját maga kért cserét, hogy elkerüljék a súlyosabb sérülést.

A probléma az, hogy Griezmann nem olvasta időben és elég jól a teste jelzéseit, nem tulajdonított elég figyelmet a fájdalomnak, és több mint fél órát sérülten játszott. Így biztosan csak súlyosabbá tette a sérülését – bár nyilvánvalóan azt csak találgatni lehet, hogy mennyi rehabilitáció várt volna rá, ha azonnal cserét kér.

A 29 esztendős támadó volt az egyetlen játékos a Barcelona színeiben, aki ebben a szezonban még nem sérült meg. Az előszezonban volt egy kis problémája a bokájával, de a bajnoki rajton ennek ellenére is ott tudott lenni. Mindenesetre így a hátralévő spanyol bajnoki mérkőzéseken Lionel Messi és Luis Suárez mellett a dán Martin Braithwaite és a fiatal tehetség, Ansu Fati is több játéklehetőséghez juthat majd.

***