Ansu Fatit sikeresen megműtötték, négy hónapos kihagyás vár rá

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Ansu Fati a szombat délutáni Real Betis elleni bajnoki mérkőzésen térdsérülést szenvedett: eltört a meniszkusza. Vasárnap a Barcelona egy hivatalos közleményt adott ki arról, hogy hétfőn meg fogják operálni a fiatal tehetséget. Fati átesett a beavatkozáson és körülbelül négy hónapos kihagyás vár majd rá.

Az orvosok és a futballista vasárnap megállapodtak abban, hogy a meniszkusz sérülés legyőzésének legjobb módja a beavatkozás, és kizárták a kevésbé invazív és konzervatív kezeléseket. A műtét másfél óráig tartott, amit Dr. Ramon Cugat végzett el a Barcelona orvosi stábjának felügyelete mellett. Dr. Cugat úgy döntött, hogy azt a részt operálja meg, amely megsérült, és nem a teljeset. Így Fati felépülési ideje hosszabb lesz, ugyanakkor ezáltal elkerüli a porc ízületi regenerációjának nagyobb kockázatát.

A 18 esztendős szélső március közepén állhat majd ismét Ronald Koeman rendelkezésére, amikor már a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóját fogják megrendezni, amennyiben tovább jut majd a katalán együttes a G csoportból, de erre jelentősen nagy az esély, hiszen három mérkőzés után hibátlan mérleggel vezeti a Barça a csoportot.

A holland szakember már azon gondolkozik, hogy Ansu Fati helyén ki szerepelhet majd az elkövetkezendő néhány hónapban, szem előtt tartva azokat a tényeket, hogy a játékos a legtöbbet balszélsőként játszott, de arra is volt példa, hogy a középcsatár pozíciójában szerepelt. A Barcelonának jelen pillanatban három szélsője van a felnőtt keretben, akik pótolhatják majd Fatit: Ousmane Dembélé, Coutinho és Pedri. Illetve azt is érdemes megemlíteni, hogy januárban Koeman szeretné leigazolni Depayt, amennyiben ez sikerülne, akkor a holland támadó is egy opció lehet erre a posztra. A már a spanyol válogatottban is bemutatkozó játékos ebben az idényben öt gólt szerzett, továbbá két gólpasszt is kiosztott és abszolút csapata egyik legmeghatározóbb tagja volt, így az egészen biztos, hogy nem lesz majd könnyű feladat őt pótolni.

De ott van még a B csapat amerikai labdarúgója, Konrad de la Fuente is, aki az előszezon során nagyon jól játszott és könnyen elképzelhető az a forgatókönyv, hogy Ansu távollétében ő is játéklehetőséghez fog majd jutni. Mindenesetre érdekes lesz megfigyelni, hogy Koeman melyik opció mellett dönt majd és hogyan próbálja meg pótolni Ansu Fatit.

***