Piqué: a legrosszabbtól tart mindenki… de a klub egyelőre csak húzódásról ír

Az Atlético Madrid elleni vereség önmagában is fájó lehet a Barcelona számára, az pedig még rosszabb hír, hogy a csapat középső védője Gerard Piqué könnyen lehet, hogy súlyos sérülést szenvedett.

A mérkőzés 61. percében egy szerencsétlen esetnél Correa ráesett Piqué támaszkodó lábára és az a súly, és teher, amivel ez járt, kicsavarta Piqué jobb térdét. A spanyol és katalán sajtó egyöntetűen arról ír, hogy a védő könnyen keresztszalag-szakadást szenvedhetett.

Amennyiben ez igaz lenne, az azt jelentené, hogy a védő szezonjának tulajdonképpen vége lenne, mert ebből a sérülésből minimum 6 hónapos a rehabilitáció. Hivatalos vagy fél hivatalos orvosi vélemény még nem jött ki a játékos állapotáról, csak a védő korábbi csapattársai üzentek neki a közösségi médiában.

“Kitartást Gerard Piqué, remélem, hogy nem lesz végül semmi komoly” – írta Carles Puyol.

“Kitartást! Bízzunk benne, hogy csak kisebb dolog lesz” – írta Javier Mascherano.

Amellett, hogy Piqué továbbra is meghatározó tagja a Barcelonának, a fő probléma az, hogy a csapatnak tulajdonképpen nincsenek középső védői. Clement Lenglet mellett csak Araújo játszott eddig úgy, hogy az eredeti posztja középső védő, esetében rövid időn belül várható, hogy bevethető lesz a sérülése után. Umtiti állapota megjósolhatatlan, ezen túl pedig csak vészmegoldások maradnak, olyanok, hogy De Jong vagy Busquets húzódnak vissza a védelembe.

Frissítés – 23.59

A Barcelona a késő esti órában annyit közölt, hogy az első diagnózis egy húzódás, de részletes vizsgálatokat vasárnap fognak tartani. Ez önmagában meglepetést keltő információ, mert mindenki szakadást, súlyos sérülést várt, de egyelőre a klub ezt nem erősítette meg. A Barça számára nagyon-nagyon jó hír lenne, ha nem veszítené el Piquét, és csakugyan csak húzódásról lenne szó, de érdemes megvárni a pontos, végleges diagnózist vasárnap.