Piqué kockáztat: a konzervatív kezelések mellett dönt

Dr. Ramon Cugat műtétet javasolt, hiába

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, Gerard Piqué az Atlético Madrid elleni bajnokin súlyos sérülést szenvedett. Dr. Ramon Cugat a szerdai nap folyamán az orvosi vizsgálatokat követően műtétet javasolt a védő számára, de ezt Piqué végül elvetette és a konzervatív kezelések mellett döntött, ráadásul ez a döntése a Catalunya Ràdio és az AS értesülései szerint már visszavonhatatlan.

Gerard Piqué úgy döntött, hogy kockáztat és a konzervatív kezelések segítségével próbál meg majd felépülni a sérüléséből. A védő belső oldalsó szalagja és a jobb térdének elülső keresztszalagja is elszakadt – részlegesen. A spanyol hátvéd döntése már végleges, és ezt megerősítette a Barcelona orvosi stábja is, akik egyébként a műtét mellőzését támogatták.

Az elismert sebész orvos, Dr. Ramon Cugat szerdán délelőtt látogatta meg a középhátvédet a Ciutat Esportivában, és miután látta a kedden elvégzett orvosi vizsgálatok eredményeit, azt javasolta a játékosnak, hogy a műtét lenne a legjobb megoldás a térde stabilizálására, különös tekintettel arra, hogy az elülső keresztszalag szakadás gyakorlatilag teljes.

Piqué már a kezdetektől ellenezte a műtétet és ennek a döntésének két oka is volt: egyrészt, hogy orvosi beavatkozás esetén 6-8 hónapot kellett volna kihagynia, másrészt azért, mert februárban lesz 34 esztendős, és ebből adódóan még legfeljebb két-három évig tudna játszani a legmagasabb szinten – és ebből a néhány évből, amíg még képes lehetne a jó teljesítményre az operáció és a vele együtt járó kihagyás sok időt venne el.

Tehát ezzel a két érvvel és azzal, hogy a katalánok orvosi stábja azt mondta a labdarúgónak, hogy a jövő év áprilisában visszatérhet a pályára, Piqué úgy döntött, hogy nem műteti meg a térdét. Mindenesetre arra a kérdésre, hogy Piqué jól döntött-e, majd az idő fog választ adni. Azonban érdemes megemlíteni, hogy Cugat tanácsának figyelmen kívül hagyása általában közép- vagy hosszú távon problémákat szokott okozni.

***