Nagyszerű hír: Pedri kedden a csapattal edzett, Araújo Sevilla elleni játéka bizonytalan

Kedden a Barcelona edzőközpontjában egy nem várt játékos is megjelent Pedri személyében és elvégezte a csapattal az edzés egy részét, annak ellenére, hogy a Sevilla elleni bajnokin megsérült és emiatt kényszerű okokból le is kellett cserélni. A fiatal tehetségnek előzetesen 2-3 hetes kihagyást jósoltak, ő azonban a sérülése után 48 óra elteltével már edzett.

Pedri visszatérése természetesen egy nagyon jó hír a katalánok számára, hiszen az érkezése után elég hamar a csapat egyik legmeghatározóbb játékosává vált, a fiatalsága ellenére is, amit az is bizonyít, hogy ő volt a legtöbbet játszó játékos ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve. Mindenesetre Koeman és az orvosi stáb feladata lesz majd, hogy felmérjék Pedri fizikai állapotát és ezután dől majd el, hogy a 18 esztendős középpályás ott lehet-e majd a Sevilla elleni Copa del Rey elödőntő keretében, vagy csak egyszerűen elvégezte az edzés egy részét a csapattal és ennek nincsen nagyobb jelentősége.

Ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, Pedri számára előzetesen három hetes kihagyást jósoltak, de az teljesen egyértelmű, hogy amennyiben a keret tagja lesz, akkor a sérülése nem volt olyan súlyos, mint amit a Barcelona a közleményében bejelentett.

Ronald Araújo már két napja egyéni edzésmunkát végez és így nem valószínű a védő visszatérése a szerdai találkozóra. A fiatal uruguayi középhátvéd a Sevilla elleni bajnokit megelőzően megkapta az orvosoktól a játékengedélyt és kapott is pár percet Koemantól, de később kellemetlenséget érzett és emiatt lecserélték. Voltak olyan hírek, miszerint Araújo nem sérült meg ismét, csupán elővigyázatosságból döntöttek a lecserélése mellett – ugyanakkor a játéka ebben az esetben sem indokolt már a Copa del Rey elődöntőjében.

Pjanic továbbra is fájdalmat érez a jobb bokájában, így ő egészen biztosan nem lehet majd ott az andalúzok elleni találkozó keretében, ahogyan Philippe Coutinho, Sergi Roberto és Ansu Fati sem.

***