Araújo biztosan kihagyja az Osasuna elleni meccset, Pjanic viszont visszatért a keretbe

Ronald Araújo még a Sevilla vendégeként megnyert bajnoki mérkőzésen szedett össze egy kisebb sérülést, a fiatal uruguayi középhátvéd azóta még nem edzett a csapattal – így az Osasuna elleni találkozót biztosan kihagyja majd, Miralem Pjanic viszont a sérülését követően visszatért a keretbe.

Araújo lesz az egyik fontos hiányzója a Barcelonának a szombati mérkőzésen, különösen, ha azokat a tényeket is figyelembe vesszük, hogy Gerard Piqué várhatóan a következő három hétben nem tud majd a csapat rendelkezésére állni, ugyanis ő is megsérült. Így Ronald Koemannak három egészséges állapotban lévő középhátvédje maradt Clément Lenglet, Samuel Umtiti és Óscar Mingueza személyében. Araújo és Piqué mellett Philippe Coutinho, Sergi Roberto és Ansu Fati is távol marad a szombat esti összecsapástól – szintén sérülés miatt.

A holland szakember bízik abban, hogy Araújo felépülése a következő napokban jó ütemben fog haladni és számíthat majd rá a jövő szerdai Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján Párizsban, ahol a Barcelona nagyon nehéz, már-már kilátástalan helyzetben van, azonban az, hogy a csapat még veretlen a 2021-es naptári évben a spanyol bajnokságban és a Copa del Rey elődöntőjében is sikerült megfordítaniuk a párharcot kétgólos hátrányból a Sevilla ellen – nagy reményt adhat a játékosoknak a szezon hátralévő szakaszára nézve, még ha a PSG vendégeként nehezebb dolguk is lesz majd és nagyobb bravúrt kellene végrehajtani, mint az andalúzok ellen.

Miralem Pjanic az előző két mérkőzést kihagyta bokasérülés miatt, azonban az Osasuna ellen már játéklehetőséghez juthat majd, amennyiben természetesen Koeman és a szakmai stáb is így gondolja majd. Ousmane Dembélé a bosnyák játékoshoz hasonlóan szintén a Barcelona rendelkezésére állhat majd a találkozón, mindkét játékos komolyabb probléma nélkül vett részt a klub péntek délelőtti edzésén.

***