Ansu Fati: újabb műtét és oda a szezon?

Könnyen elképzelhető, hogy Ansu Fati nem fog tudni visszatérni a szezon hajrájára, és ebben az idényben már nem is lép pályára, mert újabb műtétre lehet szüksége.

A Catalunya Rádió által megszerzett információ szerint Fati térdén a meniszkusz nem gyógyul megfelelő ütemben, és annak érdekében, hogy tényleg teljesen meggyógyuljon, újra műtétre lehet szüksége. Az információ még nem megerősített, de hitelt ad neki minden jelentős sajtóorgánum Spanyolországban. A döntés a napokban dőlhet el azzal kapcsolatban, hogy tényleg következzen-e egy újabb operáció, vagy folytatja a rehabilitációt a támadó.

Fatit első ízben november 9-én műtötték meg azt követően, hogy megsérült a Betis elleni bajnokin. Az jelzi a legjobban, hogy korántsem tökéletes a rehabilitációja, hogy majd mindenki visszavárta a pályára a PSG elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára, amit március 10-én rendeztek. Ám egyelőre nem lehet konkrétumot mondani, hogy mikor térhet vissza Fati.

Amennyiben újabb műtét következik, az azt jelenti, hogy a játékos nem csak a szezon hátralévő részét hagyja ki, hanem az Európa-bajnokságot is. Ez esetben csak a következő idényre gyógyulhat meg.