Fati egy harmadik műtéten is átesett, a cél az, hogy az előszezonban visszatérjen

Ansu Fati már fél éve vívja könyörtelen harcát a megpróbáltatásokkal szemben. A fiatal tehetség még november 7-én egy Real Betis elleni mérkőzésen sérült még és ekkor előzetesen három hónapos kihagyást jósoltak neki az orvosok, de a felépülése nem a várt módon haladt és eljutottunk odáig, hogy nagyjából hat hónapja nem lépett pályára és még mindig nem tudni, hogy erre mikor kerülhet majd sor a jövőben.

Már az első beavatkozás után sem megfelelő ütemben haladt a felépülése: öt napig kellett a kórházban lennie, miután Dr. Ramon Cugat Ramon sebész megműtötte. Az ilyen típusú beavatkozások után nagyjából 48 órára lenne szükség ahhoz, hogy a műtéten átesett személy elhagyhassa a kórházat.

A következő hetekben azonban a helyzet egyre rosszabb lett: a térde rendszeresen begyulladt, és a fájdalom nem múlt el. Ahogy telt az idő, és a felépülés nem haladt megfelelően, úgy döntöttek, hogy ismét megműtik a játékost. Ahogy arról a TV3 is beszámolt, január elején újabb beavatlozáson esett át, amelyet Cugat felügyelt. A második műtétet követően a nehézségek tovább halmozódtak, a varratban is fertőzés keletkezett, ami tovább hosszabbította Fati felépülését.

Miután rájött, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára, Fati tervei a jövőre nézve teljesen megváltoztak, és azt tűzte ki saját magának célul, hogy az előszezonban már játékra alkalmas állapotban legyen. Ezért, miután megállapította, hogy amikor növelte a terhelést, akkor továbbra is problémái voltak a bal térdében, úgy döntött a klub és az orvosi stáb, hogy egy harmadik műtétre is sor fog kerülni: a térde állapotának ellenőrzése, valamint a varrat tisztításának érdekében.

A 18 esztendős játékos Sevillába is elkísérte a csapatot, ahol a Barcelona az Athletic Club ellen lépett pályára a Copa del Rey döntőjében. Mint ismert, a katalánok megnyerték a finálét és már a szemfülesek akkor is megfigyelhették, hogy Fatinak Firpo és Dembélé segítségére volt szüksége, hogy a nagy ünneplés közepette ne sérüljön meg még jobban a térde. Ezek a tények akkor furcsának tűntek, de most már teljesen érthetőek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy három héttel korábban műtéten esett át.

Jelenleg minden attól függ, hogy Fati a következő napokban hogyan fogja magát érezni: a terhelést továbbra is növelni fogja, azonban egy negyedik műtét sem zárható ki abban az esetben, ha nem javulna az állapota. De ha ez megtörténik, akkor már nem Cugat, hanem a francia sebész, Bernard Cottet lenne a felelős a beavatkozásért, akit márciusban már meglátogatott Fati és édesapja.

Ez a harmadik műtét, amelyen március végén esett át, mindenekelőtt egy megelőző intézkedés volt, egy kétségbeesett kísérlet arra, hogy megmentsék a sérült meniszkuszának egy részét, amely elengedhetetlen tényező egy élsportoló karrierjéhez. Amennyiben a következő hetekben nem sikerül megoldást találni, a következő lépés a teljes meniszkusz eltávolítása lesz, ami rövid és középtávon megoldaná a problémát, de hosszú távon viszont súlyos következményekkel járhat.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát