A Barça megerősítette: Dembélét műteni kell, három-négy hónapot hagyhat ki

A Barcelona kedd délután jelentette be, hogy Ousmane Dembélé Magyarország ellen elszenvedett sérülése súlyosabb a vártnál. A klub edzőközpontjában kedd reggel elvégzett orvosi vizsgálatok megerősítették a francia válogatott orvosai által meghatározott diagnózist és a játékos a következő napokban egy műtéten fog átesni.

Dembele múlt szombaton sérült meg Budapesten, a francia válogatott Magyarország elleni mérkőzésén. Alig fél órát volt a pályán. Nem tudta folytatni a játékot a térdében érzett kellemetlenségek miatt, és bár először nem tűnt súlyosnak a sérülés, később bebizonyosodott, hogy egy komolyabb esetről van szó.

A Barcelona a közleményében nem adott ki pontos információt azzal kapcsolatban, hogy a francia szélső mikor lehet majd ismét játékra alkalmas állapotban, de egybehangzó spanyol lapértesülések szerint nagyjából három-négy hónapot hagyhat majd ki.

Ez lesz Dembélé harmadik orvosi beavatkozása, amióta 2017 nyarán Barcelonába igazolt. A rendszeres sérülések megakadályozták őt abban, hogy a klub egyik meghatározó játékosa legyen, bár az idei szezonban sikerült valamennyire előtérbe kerülnie Koeman csapatában, ugyanis minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzésen jutott játéklehetőséghez és ezeken a találkozókon 11 gólt szerzett.

***

2 = 3 akció a hétvégéig mindenre, ami a nyárra és a strandra szükséges

barcelona pólók nadrágok törölközők akció