Jó hír: Piqué csak a Getafe elleni mérkőzést hagyja ki, két hét múlva térhet vissza

Gerard Piqué a spanyol bajnokság második fordulójában az Athletic Club vendégeként megsérült. Az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy a Barcelona védője egy kisebb izomsérülést szenvedett, emiatt minden bizonnyal két hét múlva lesz majd ismét játékra alkalmas állapotban, ez pedig azt jelenti, hogy csupán a jövő vasárnapi, Getafe elleni találkozót kell kihagynia.

Piqué tehát kihasználhatja a szeptember elején kezdődő válogatott szünetet, hogy teljes mértékben felépüljön a sérüléséből és hogy a csapat rendelkezésére állhasson a következő nagyon fontos időszakban, hiszen a Bajnokok Ligája-nyitány már a küszöbön áll, a spanyol bajnokságban pedig a Sevilla elleni idegenbeli mérkőzés következik, ami az első komolyabb akadály lesz majd Koeman csapatának.

Mindenesetre fontos megemlíteni, hogy a védő mostani sérülésének semmi köze nincsen ahhoz, hogy a hét folyamán kellemetlenséget érzett, hiszen a hírek szerint ez a jobb vádlijában volt, míg a mostani sérülés a másik lábában keletkezett, egy rossz esés következtében.

Piqué sérülése és Eric García eltiltása miatt Koeman kénytelen lesz egy új középhátvédpárost bevetni majd a Getafe ellen. Minden jel arra utal, hogy Ronald Araújo mellett Clément Lenglet kaphatja meg a lehetőséget, ha ez megtörténik, akkor utóbbi első perceit töltheti majd a pályán ebben a szezonban. Ugyan Óscar Mingueza is nagyon közel áll a visszatéréshez – miután az edzések egy részét már a csapattal végezte -, de talán nem lenne túl bölcs döntés megkockáztatni a játékát, már a Getafe ellen. Samuel Umtiti pedig továbbra sem jelent opciót középhátvéd poszton, akitől lehetőleg még a nyáron szeretne megválni a klub.

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!