Agüero és Dembélé is részben a csapattal edzettek

Hamarosan megérkezhet a várva várt támadó erősítés Ronald Koeman számára, aki rá is szorul mindenkire, hiszen most már erősen véges a türelem az irányába is egy nem túl jól sikerült szeptember hónap után.

Az eddig erősen megtizedelt támadósor hamarosan két újabb játékost kaphat, mert hétfőn már részben a csapattal tudott edzeni Agüero és Dembélé is, és ugyan nem az egész edzést csinálták végig a többiekkel, az most már közel van, hogy mindketten pályára léphessenek. Jelen állás szerint Agüero áll egy picit közelebb ehhez a visszatéréshez, ő már akár a Valencia elleni hétvégi meccsre is keretben lehet, még ha ez nem is garantálható.

Dembélé esetében ez még kevésbé várható, de a héten fokozatosan lehet majd látni, hogy teljesen terhelhetők-e már a játékosok. Ők ketten a már korábban visszatért Ansu Fati mellett jelentős erősítést jelenthetnek, ha egészségesek is maradnak, és formába lendülnek.

De milyen formában lesznek?

Ez a legnehezebben megválaszolható kérdés, és főként a sérüléseik miatt. Dembélé az elmúlt években folyamatosan sérült volt, a tavalyi szezon volt eddig talán az egyetlen, amikor fel tudott mutatni folyamatosságot, de a nagy rangadókon akkor sem villogott. Júniusban sérült meg, azóta nem játszott, és várható, hogy most is óvatosak lesznek vele az orvosok, mert nem engedhető meg, hogy újra kiessen. De ha egészséges marad, akkor sokat segíthet annak a mélységnek a megadásában, ami nagyon hiányzik a Barcelona támadójátékából.

Agüero sérülése kevésbé volt komoly, de nála inkább az ad okot az aggodalomra, hogy az elmúlt két évben nagyon sok (51) meccset kihagyott a Man. Cityvel is. Így most nehéz lenne megtippelni, hogy milyen állapotban is van valójában, és mennyire tud segíteni abban, amiben ő papíron a legjobb, a Barcelona pedig a legrosszabb: a góllövésben.

Őszi akció – Csak kedd estig!