Agüero a szívproblémái miatt visszavonulhat, jövő héten lehet hivatalos

Sajnos beigazolódni látszik az, amitől előzetesen félni lehetett, Gerard Romero információira hivatkozva ugyanis egybehangzó spanyol lapértesülések szerint Sergio Agüero a szívproblémái miatt kénytelen lesz majd visszavonulni a profi labdarúgástól.

A 33 esztendős argentin támadó idén nyáron érkezett Barcelonába – miután lejárt a szerződése a Manchester Cityvel – azzal a céllal, hogy segítsen a csapatnak a rutinjával és a gólérzékenységével, mert a katalánok az elmúlt időszakban a helyzetkihasználás tekintetében sem jeleskedtek.

Azonban nem indult jól számára az idény, miután izomszakadást szenvedett a vádlijában. A spanyol bajnokságban összesen négy mérkőzésen lépett pályára és egy gólt tudott szerezni, a Real Madrid elleni El Clásicón a Camp Nouban. A Bajnokok Ligájában csupán egy mérkőzést játszott, a Dinamo Kijev ellen, szintén hazai pályán. Összesen 165 percet volt a pályán a Barcelona színeiben.

Az Alavés ellen október 30-án a klub jelentése szerint „mellkasi panaszokat” érzett és kardiológiai vizsgálatra emiatt kórházba szállították, ahol a vizsgálatok eredményei szívritmuszavart mutattak ki nála. A játékos és környezete próbált ennek ellenére nyugodt maradni, de úgy tűnik, beigazolódhat a legrosszabb, amitől tartani lehetett és a pályafutása sajnos véget érhet.

***