Dest legalább három hetet fog kihagyni, már a diagnózis is megvan

Sergiño Dest legalább három hétre pihenni kényszerül, ugyanis megsérült a csütörtök esti, Galatasaray elleni Európa-liga nyolcaddöntő-visszavágón. A klub hivatalos közleménye szerint elszakadt a bal combjában lévő biceps femoris izom, amely gyógyulási folyamatának a sebessége fogja meghatározni a jobbhátvéd visszatérésének időpontját.

Emiatt Dest biztosan lemarad az El Clásicóról, és a válogatottal se tud elutazni jövő héten a vb-selejtezőre Mexikó ellen. Ha valóban legalább három hétre fog kiesni, akkor még az Eintracht Frankfurt elleni EL-negyeddöntő odavágó mérkőzésen való részvétel is kétséges lesz számára, mivel azt április 7-én rendezik.

Ami nehézséget okozhat még az a helyettesítése, ugyanis jobbhátvéd poszton Dani Alves bevethető rajta kívül – legalábbis az ,,echte” szélső hátvédek közül –, illetve Araújo és Mingueza is tudnak abban a pozícióban játszani, viszont aligha akarja Xavi az egyik legbiztosabb belső védőjét jobbhátvédként használni.

Ha esetleg nem épülne fel a frankfurti találkozóig Dest, akkor a már említett két játékosra szűkülne a kör az amerikai hátvéd pótlását illetően, mivel Alves nem lett nevezve a második legrangosabb európai kupasorozatba, mint kerettag.