Ansu Fati három hét múlva térhet vissza a pályára

Egybehangzó katalán és spanyol lapértesülések szerint Ansu Fati a jövő héten már a Barcelona edzőközpontjában fogja megkezdeni a felépülésének utolsó szakaszát. Fokozatosan fog egyre többet a társakkal együtt edzeni, ha nem lesz visszaesés az állapotában, akkor április közepén ismét a pályán láthatjuk a fiatal támadót.

Ansu Fati még az Athletic Club elleni, január 20-án lejátszott Copa del Rey nyolcaddöntő mérkőzésen sérült rá a korábbi bal combhajlítóizom-sérülésére. A klub a műtétet javasolta a játékosnak, azonban az ügynökének, Jorge Mendesnek a tanácsára egy konzervatív kezelést választott, mert ebben az esetben a felépülési idő rövidebb volt, mintha ismét kés alá feküdt volna. Akkor azt jósolták, hogy körülbelül 8 hétig nem lesz bevethető.

A gyógyulást Madridban Joaquín Juan fizioterapeuta végezte, akinek korábban Cristiano Ronaldo volt az egyik páciense, illetve Jorge Mendes megbízik benne. Barcelonába várhatóan a jövő hét közepén, a válogatott mérkőzéseket követően tér vissza. A terv az, hogy szerda és csütörtök között már a Barça edzőközpontjában, a Ciutat Esportivában lesz és megkezdi a felépülésének utolsó szakaszát. A visszatérését követően számos orvosi vizsgálaton fog átesni.

Várhatóan 15-20 napon keresztül fog a csapattal együtt edzeni – úgy, hogy fokozatosan, lépésről lépesre fog egyre többet dolgozni a többiekkel – mielőtt ismét pályára léphetne. Legalább 8-10 edzésre szükség lesz ahhoz, hogy megkapja az orvosoktól az engedélyt arra, hogy játsszon. Ha nem történik visszaesés a felépülés során, akkor minden bizonnyal április közepén már számíthat rá a csapat vezetőedzője, Xavi Hernández. Április 10-én a Levante ellen játszik a Barcelona, azon a találkozón akár már kaphat pár percet. De Xavi és a klub számára is az a legfontosabb, hogy 100 százalékosan térjen vissza, nem fognak felesleges kockázatokat vállalni.

Ebben az idényben már két alkalommal is rásérült a korábbi bajára, ezért ebben a szezonban csupán 456 percet töltött a pályán, ez idő alatt 5 gólt szerzett. Pontosan a korábbi visszaesések miatt most még nagyobb óvatosság várható Fatival kapcsolatban, már csak azért is, mert most a csapat kevésbé van rászorulva a szolgálataira, mint korábban. A szezon első felében a támadósor volt a csapat leggyengébb része, nem volt gól a csapatban, most azonban már bőven van választási lehetősége Xavi Hernándeznek és a gólínség is a múlté.