Araújo a műtét mellett döntött: két hónapos kihagyás, oda a vb-szereplés

Így tovább marad távol, de hosszú távon ez lehet a kifizetődőbb

A Barça hétfő délután jelentette be, hogy Ronald Araújo szerdán egy orvosi beavatkozáson fog majd átesni Finnországban, a felépülése 10 hetet vehet igénybe, ezzel eldőlt, hogy egészen biztosan lemarad a november közepén kezdődő világbajnokságságról. 

Araújo egy Irán elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, emiatt le is kellett cserélni, és bár ez első ránézésre nem tűnt annyira komolynak, később kiderült, a vártnál nagyobb a baj.

A Barça orvosi stábja és a középhátvéd arra a következtetésre jutott, hogy a legjobb, ha műtétre kerül sor, mert a konzervatív kezelés önmagában még nem biztosította volna a tökéletes felépülését. Araújo tehát a következő napokban műtéten esik át (a műtét helyszíne már ismert: a Barcelona hivatalosan is közölte), és megkezdi felépülését. Ezzel a döntéssel az Umtiti-ügy rémképe is eltűnik, aki a 2018-as világbajnokság előtt utasította vissza a műtétet és döntött a konzervatív kezelések mellett, hogy részt tudjon venni a tornán, onnantól kezdve pedig egy olyan sérüléshullám vette kezdetét nála, amely azóta sem ért véget.

***