Frenkie de Jong játéka combizomsérülés miatt kétséges az április 5-i El Clásicón

Nem sokan lennének Xavi helyében, a csapat sorban veszíti el a fontos játékosait

Egyértelmű, hogy a szerencse nem túl nagyvonalú a Barcelona érdekeit illetően az elmúlt napokban. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Pedri sérülése kiújult, ami miatt további egy hónapot lehet kénytelen kihagyni, csütörtökön a klubnál megerősítették, hogy Andreas Christensennek a Finnország elleni mérkőzésen megsérült a bal vádlija, ami miatt legalább három hétig nem léphet pályára, most pénteken pedig tudatták, hogy Frenkie de Jongnak egy kisebb combizomsérülése van.

A holland középpályás a dán védővel ellentétben már a válogatott szünetre sem utazott el, ugyanis a Real Madrid elleni megnyert bajnokit kellemetlenséggel fejezte be, ami miatt körülbelül 15 napot lehet távol, így kérdéses a játéka az április 5-i Real Madrid elleni Copa del Rey elődöntő visszavágóján.

A klubnál viszont reménykednek abban, hogy Frenkie mégis játszhat majd az elődöntőn, mert jó genetikája van és kevés izomsérülése is volt az elmúlt szezonokban. Normális körülmények között nem nyílhatna lehetősége a játékra, hiszen már csak 12 nap van hátra a találkozóig, de tekintve, hogy gyakorlatilag egy döntőről van szó, még nem lehet teljesen kizárni.

Minden attól függ majd, hogy a holland hogyan érzi magát, de az egyértelműnek tűnik, hogy Xavi tarsolyában több tervnek is kell lennie a Real Madrid elleni meccset illetően, hiszen nem számíthat Pedrire, Christensenre és Dembélére sem. A sérültek közül csak Ronald Araújo visszatérésére mutatkozik reális esély.

***