Hírek egyenesen az orvosi szobából: Frenkie 3-4, Pedri 5-6 hetet hagyhat ki

Ferran Torres viszont hamarosan visszatérhet, csak hogy legyen valami pozitív is

A vizsgálatok, amelyeken Pedri és Frenkie de Jong hétfő délelőtt esett át, megerősítették a legrosszabb előrejelzéseket: egyikük sem lesz bevethető a március 12-i, Napoli elleni mérkőzésen. Sőt, Xavi Hernández egyikükre sem számíthat a következő hetekben. Frenkie sérülése kevésbé súlyos, míg Pedrié már komolyabbnak néz ki.

A legaggasztóbb kétségkívül a spanyol válogatott játékos esete. A vizsgálatok igazolták, hogy a jobb lábában elszakadt egy izom. Ez ugyanaz a sérülés, ami miatt már egy éve szenved, és ami miatt ebben a szezonban már kétszer is megsérült. Az AS első becslései szerint a várható felépülés ideje öt-hat hét körül van, így az áprilisi El Clásicón való játéka veszélyben lehet. Mivel azonban Pedrinek már kórtörténete van a barcelonai kórházban, ezért nem lenne meglepő, ha ennél is több időt kényszerülne kihagyni. A klubnál mindenesetre egyértelmű, hogy nem szeretnének vele kockáztatni, csak akkor fog visszatérni, ha megfelelő állapotban lesz.

Frenkie sérülése kevésbé súlyos. Az ő esetében az orvosi közlemény szerint „a jobb bokájának külső szalagja rándult meg.” Minden bizonnyal kettes fokozatú ficamról van szó, amely a legtöbb játékosnál három-négy hét kihagyást eredményez.

Ezzel a forgatókönyvvel Xavi lehetőségei a középpályán a következő meccseken nagyon minimálisra csökkentek, hiszen két kulcsember is kiesett, amihez még hozzá kell tenni, hogy Gavi november óta nem állhat a csapat rendelkezésére. Tény, hogy az edzőnek csak négy hadra fogható középpályása van a csapatban: Oriol Romeu, Ilkay Gündogan, Sergi Roberto és Fermín López. Sőt, kénytelen volt egy középhátvédet középpályássá alakítani (Andreas Christensen) e nyilvánvaló hiány miatt.

Mindenesetre nem minden rossz hír Barcelonában: Xavi ugyanis hamarosan újra bevetheti Ferran Torrest. Amennyiben nem történik semmi váratlan, akkor a spanyol már pénteken megkaphatja a játékengedélyt, hogy a Mallorca ellen játszhasson néhány percet a Napoli elleni kulcsfontosságú BL-párharc előtt.

***