Gavi lesz Hansi Flick egyik „igazolása”

Az andalúziai továbbra is keményen dolgozik azon, hogy újra teljes erőnlétbe kerüljön.

Gavi keményen edz, hogy folytassa a felépülési folyamatot a jobb térdében elszenvedett teljes elülső keresztszalag-szakadásából, amely a külső meniszkusz érintésével járt, és amelyet a spanyol válogatottban szenvedett el még 2023 novemberében. A fiatal andalúziai azóta egyetlen napra sem hagyta abba a kemény munkát annak érdekében, hogy fizikailag minél hamarabb 100%-os legyen.

Nem siet a visszatérésével, de nem hagyott ki egyetlen napot sem, Gavi továbbra is keményen dolgozik, és a felépülésében elért eredmények pozitívak. A héten a klub egy újabb videót osztott meg a közösségi oldalakon, amelyen a játékos az edzőteremben látható, amint nagy intenzitással dolgozik, súlyokat emelget, a kondibiciklit és a futópadot használja, vagy csak szimplán ugrál. A videót a „Lépésről lépésre” üzenettel kísérik, ami pontosan ezt a célt szolgálja. A játékos visszatérésének nincs meghatározott időpontja, mert azt szeretnék, ha tökéletes állapotban térne vissza. Látva a munkabírását, a klubnál senki sem kételkedik abban, hogy egy ilyen típusú sérülésből is jó álllapotban fog majd visszatérni. A felépülése a vártnál jobban halad.

Gavi minden bizonnyal Hansi Flick egyik kulcsjátékosa lesz. A német edző számára Joan Laporta elnök nagyon konkrét utasításokat adott. Egy versenyképesebb, megbízhatóbb és egyben intenzívebb Barcelonát szeretne látni. Az elnök a Barça One-nak adott interjújában arra panaszkodott, hogy Xavi irányításával a meccsek 60. percétől kezdve a csapat teljesítménye visszaesett fizikálisan (ezt az edzői stáb tagadja), és Flick ezt a problémát orvosolná egy szakember, Julio Tous érkezésével. A csapatnak sok meccsen hiányzott egy olyan fizikális és harcos játékos, mint Gavi. Xavi sosem titkolta, hogy hiánya komoly csapás volt a csapat számára, mert intenzitása ragályos volt a csapattársaira. Az elmúlt szezonban Gavi mindössze 15 alkalommal lépett pályára, és ezeken a meccseken két gólt szerzett, a Villarreal és az Antwerpen ellen, valamint egy asszisztot is adott.

Hansi Flick csapatai intenzívek és nagyon magasan letámadják az ellenfelet. A német edző azt szeretné, ha a Barça is ilyen intenzív lenne, ezért szüksége lesz egy olyan játékosra, mint Gavi, aki az első perctől az utolsóig mindig küzd a mérkőzéseken. Gavi erényei tökéletesen illeszkednek a német edző által mindig is használt 4-2-3-1-es rendszerbe. Sokoldalú, játszhat bal oldali középpályásként, de akár a duplaszűrőben is.

***