Kiegyenlített erőviszony az utóbbi időkben

95 madridi és 93 barcelonai siker a történelem során

A 239. Klasszikust rendezik meg a Camp Nouban ma délután, és ahogy azt a két klub nagy múltjából sejteni lehet, az eddigi összecsapások eredményei kiegyenlített erőviszonyokat mutatnak, amit csak megerősít a tény, hogy az 5-0-ás, 2010. november 29-én lejátszott találkozó óta a Camp Nouban mindkét csapat négy-négy győzelmet számlál. 

Sokat dolgoztunk rajta, végre elkészülnek! Ha igazán egyedi Barçás cuccokat keresel, érdemes szétnézned!

Minden sorozatot figyelembe véve – ahogy azt már írtuk – ez lesz a 239. El Clásico, melyen eddig 95 alkalommal a fővárosiak, 93 alkalommal a katalánok örülhettek, míg 50-szer döntetlent játszottak egymással a felek. Ezen a 238 összecsapáson 790 gólt jegyezhetett fel a nagyérdemű a madridi ‘As’ sportnapilap statisztikái szerint, melyekből 401-et a Madrid, 389-et pedig a Barça szerzett.

Örökmérleg a Camp Nouban

Eddig 83 Klasszikust rendeztek Barcelonában, ahol a Barça egyértelműen dominál a történelem egészét nézve. A katalán csapat ugyanis 43 hazai Clásicót tudott behúzni, míg 20-20 alkalommal vagy döntetlen született vagy a vendégek tudtak diadalmaskodni. Ami a gólokat illeti, a Madrid 102 találatot jegyez Katalóniában 144 kapott gól ellenében.

Kiegyenlítettség az utóbbi években

2010. november 29-én óriási pofonba szaladt bele a Madrid a Camp Nouban, akkor ugyanis a José Mourinho által trenírozott fővárosi csapat 5-0-ra kapott ki Pep Guardiola együttesétől. Azóta ellenben fej-fej mellett haladnak egymással a csapatok, ugyanis öt döntetlen mellett 4-4 hazai és vendég győzelem született Barcelonában. Sőt, még a szerzett gólok tekintetében is szinte ugyanaz a mérleg, a Madrid 24 találatot jegyez, míg a Barça 22-őt.

Se Messi, se C. Ronaldo

2007. december 23-án rendezték meg az utolsó Klasszikust, melyen még nem volt jelen sem Leo Messi, sem pedig Cristiano Ronaldo. Akkor a Bernd Schuster által edzett fővárosi gárda Julio Baptista góljával nyert 1-0-ra a Camp Nouban. Messi sérült volt, a portugál pedig még a Manchester United együttesében futballozott.

A Camp Nou egy igazi erőd

A Barça immáron csaknem 15 éve és 10 napja nem kap ki hazai pályán a Ligában az októberi hónap folyamán. 2003. október 18-án a korszakos Deportivo la Coruna nyert Barcelonában 2-0-ra Luque és Sergio góljaival. Azóta 28 győzelem és 4 döntetlen az októberi mérlege a csapatnak a Ligában.