Messi lelépte Iniestát, már csak Xavi van előtte…

... ami a bajnoki meccsei számát illeti | A tétmeccsek számában is lehagyja hamarosan Iniestát

 

Leo Messi a Rayo Vallecano ellen húzta magára 443. alkalommal a gránátvörös-kék mezt a Ligában, ezzel pedig a második helyre lépett fel Xavi Hernández mögé ebben a rangsorban. 

Ha már a pályán volt, természetesen az argentin most is hozta a tőle megszokott teljesítményt: a csapat irányítása mellett egy gólpassz és egy gól fűződik a nevéhez, ezzel döntő mértékben hozzájárulva ahhoz, hogy az együttes tartja a hétpontos előnyét a második helyezett Atlético Madriddal szemben.

A teljesítménye mellett Messi a karrierjét tekintve is jelentős találkozón van túl, hiszen a dél-amerikai világklasszis a Rayo elleni meccset beleszámolva immáron 443 bajnoki meccsen lépett pályára a Barçában, amivel megelőzte a legendás Andrés Iniestát (442). A klubtörténelemben ezt a ranglistát Xavi Hernández vezeti 505 bajnoki mérkőzéssel, ami tehát szintén belátható közelségben van már az  argentin számára. Kontextusba helyezve a fenti számokat: a jelenlegi keret két kulcsjátékosa, a saját nevelésű Sergio Busquets 337 bajnoki összecsapásnál tart, míg az idén bombaformában futballozó Gerard Piqué eddig 303 alkalommal lépett pályára a Ligában.

Ami az összes tétmérkőzések számát illeti, Messi itt is hamarosan megelőzi korábbi játszótársát, Andrés Iniestát: az argentin csatár 671 mérkőzésen játszott eddig a Barcelonában, Iniesta a második ezen a listán 674 találkozóval, míg ebben a tekintetben is Xavi vezet 767 pályára lépéssel.

Messi folyamatosan gyűjti az újabb rekordokat a képzeletbeli vitrinjébe – gyűjtsd be Te is a Messis termékeinket!