Raphinha válaszolt a negatív hangokra

16 gól és 22 assziszt a mérlege, amióta a Barcelonához érkezett, a brazil válaszolt a negatív hangokra, sokan voltak akik kételkedtek a leigazolásában, mert az ügynöke akkoriban Deco volt, aki most a klub sportigazgatója.

Tíz gól és tizenkét assziszt az első szezonjában (50 hivatalos mérkőzésen). Hat gól és tíz assziszt az ebben a szezonban lejátszott 29 mérkőzésen. Raphinha, aki már csak azért is egy ellentmondásos igazolás volt, mert az őt szerződtető ügynök, Deco a következő évben a Barça sportigazgatója lett, a számaival megnyerte a pletykák elleni csatát. A brazil statisztikái figyelemre méltóak, annak ellenére, hogy kritikusai a zsenialitását és a technikai képességét is megkérdőjelezik, valamint rendre felhozzák, hogy a döntő pillanatokban néha rossz döntéseket hoz.

Raphinha azonban egy olyan játékos, aki nagy elszántsággal és önbizalommal rendelkezik. Már az elmúlt szezonban is fontosabb szerepet játszott, mint amilyennek az látszott. A Frenkie de Jonggal való összjátéka révén a Barça tíz emberrel is kulcsfontosságú győzelmet aratott Pamplonában (1-2). A Valencia (1-0) és az Athletic (0-1) ellen pedig Busquets-szel összejátszva olyan gólokat szerzett, amelyek a bajnoki cím felé vezető úton a három pontokat jelentették. Szombat este ismét meghatározó volt, köszönhetően kiváló térérzékének. Nem csak a gólja miatt érdemes kiemelni, amit João Félix remek beadása után szerzett, hanem azért is, hogy képes volt olvasni a csapatrészek közötti üres területeket, amikor Sergi Roberto indította. Ezt követően kapott ugye piros lapot a hazaiak kapusa, Valles.

Miután túljutott a sérülésén, és Lamine Yamal berobbant, Raphinha hajlandó volt alkalmazkodni egy olyan pozícióhoz, amelyen korábban nem szívesen játszott. Xavi meggyőzte őt arról, hogy a bal oldalon is meghatározó játékos lehet. A játékos ezt megértette, itt is jól teljesít, és így válaszolni tudott az őt érő kritikus hangokra.

***