Hèctor Fort hosszabbítása nem kérdés, már csak az aláírás hiányzik

Nem kétséges, hogy a sokoldalú tehetség akkor is meghosszabbítja szerződését, ha Xavi nem folytatja.

Pau Cubarsí május 9-én 2027-ig hosszabbította meg szerződését a Barcelonával egy 500 millió eurós kivásárlási záradékkal. Egy másik saját nevelésű játékos, akinek az esetében ez hamarosan megtörténik, az Hèctor Fort, aki Xavi Hernández másik nagy felfedezettje ebben a szezonban. A két fél közötti tárgyalások már több mint előrehaladott állapotban vannak, és a 2025-ben lejáró szerződésének meghosszabbításáról már teljes mértékben megállapodtak. Történetesen Fort ügynöke ugyanaz a személy, aki Xavié, Fernando Solanas, de az edző helyzete egyáltalán nem befolyásolja a fiatal hátvéd helyzetét. Két, egymástól teljesen független ügyről van szó, és Héctor mindenekelőtt a maradást helyezi előtérbe.

Mára mindenben megállapodtak a klubbal, már csak a hátvéd aláírása hiányzik. Ennek „időzítését” befolyásolhatja, hogy augusztus 2-án tölti be a 18. életévét, így ha ennyi idősen hosszabbít, akkor több mint három évre is aláírhat, előtte maximum három évre a Spanyolországban érvényben lévő szabályok miatt. A jelenlegi szerződése 2025-ben jár le, a benne szereplő kivásárlási záradék pedig 6 millió euró.

Fort jobbhátvéd, de jól teljesített és akkor sem jött zavarba, amikor a védelem bal oldalán kellett játszania. A Les Corts városrészben felnövő játékos egy igazi Culé, és nem kétséges, hogy a hosszabbítása hamarosan valósággá válik, akár Xavi ül a kispadon jövőre, akár nem.

Fort eddig hat bajnoki mérkőzésen (négyet kezdőként), kettő a Copa del Rey-meccsen (egyet kezdőként) és egy Bajnokok Ligája-találkozón játszott, ahol tavaly december 13-án, Antwerpenben debütált hivatalosan. Annak ellenére, hogy nem játszott sokat, már három gólpassza is van, a legutóbbit a múlt héten Almeríában adta, amikor egy csodálatos labdát varázsolt Fermín López fejére.

***