Copa América: Messi most már nem marad trófea nélkül az argentin válogatottban sem

Három elveszített Copa América döntőt követően negyedjére már összejött a győzelem az argentin válogatottnak a sorozat fináléjában, 1993 után először – így Messi megnyerte az első trófeáját hazája válogatottjában.

Messiéknek Brazília ellen sikerült elérniük ezt a csodálatos eredményt. Lionel Scaloni együttese a 21. percben szerezte meg a vezetést: De Paul zseniális átadása után Di María emelt Ederson feje fölött a hálóba, több gól pedig már nem született a találkozó során.

Az argentin válogatott egy Chile elleni 1-1-es döntetlennel indította a tornát, majd Uruguay és Paraguay ellen 1-0 arányban, míg Bolívia ellen 4-1-re nyert – így az A csoport élén végzett. A negyeddöntőben egy Ecuador elleni 3-0-ás siker következett, az elődöntőben pedig Kolumbia ellen 1-1-es döntetlent követően büntetőpárbaj után (3-2) jutottak be a döntőbe, ahol végül nyerni tudtak.

Azonban nem voltak egyszerűek, sőt, kifejezetten nehezek voltak Messinek és az argentin válogatottnak is az elmúlt évtizedek, ugyanis trófeákat nem sikerült nyerniük, pedig a 2014-es Világbajnokság fináléjában is ott voltak, ahol Németország egy góllal bizonyult jobbnak, illetve 2015-ben, majd egy évvel később ismét Chile volt az ellenfél a Copa América döntőjében, mindkétszer tizenegyespárbajban maradtak alul.

Emlékezhetünk rá, hogy 2016-ban az elveszített döntő után Leo egy ideig vissza is vonult a válogatottságtól, de végül pár hónap múlva visszatért. A rendszeres kudarcokat követően azonban a sors most visszaadta az argentin válogatottnak azt, amit a VB és Copa América döntőkben elvett és ezúttal Messiéknek összejött a végső győzelem. Ha nem is játszott mindig jól a torna során Lionel Scaloni együttese, de néha a szerencsének is köszönhetően hozni tudta a mérkőzéseit – ez pedig összetartás nélkül aligha lett volna lehetséges.

Messi végzett a torna góllövőlistájának élén négy góllal, a legtöbb gólpasszt is ő osztotta ki, számszerint ötöt, valamint a Copa América legjobb játékosának is megválasztották, ahogyan Neymart is.

Pár kép az ünneplésről:

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát