Lamine Yamalék bejuthatnak a nyolc közé az U17-es Európa-bajnokságon

Spanyolország U17-es válogatottja Szlovénia fiataljai ellen folytatja az Európa-bajnoki szereplését a csoportkör második fordulójában vasárnap délután az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Julen Guerrero csapata egy győzelem esetén továbbjuthatna a nyolc közé, mivel csütörtökön nyerni tudtak Olaszországgal szemben.

Az olaszok elleni meccs Héctor Fort hibája után vált még nehezebbé a spanyolok számára, amit Ragnolli Galli köszönt szépen, és megszerezte a vezetést. Majd aztán Guiu két gólt is szerzett, amikkel megfordították, majd végül meg is nyerték a rangadót. Lamine Yamal egyébként fantasztikusan játszott, és mindegyik Barça-nevelésű játékos pályára lépett.

Olaszország-Spanyolország gólösszefoglaló | Forrás: BarcaNation

A szlovének a 2022-ben elődöntőig menetelő Szerbiával csaptak össze a nyitó fordulóban. Mišo Brečko csapata annyira jól kezdte a mérkőzést, hogy félóra alatt hárommal vezettek, majd a második félidő elején a negyediket is megszerezték. Kétszer is tudtak szépíteni a szerbek, de fordulatot nem tudtak hozni, így maradt a 4-2-es végeredmény északi szomszédjaink javára (a gólok rövid regisztráció után itt megtekinthetőek).

A két válogatott ebben a korosztályban korábban még csak egyszer találkozott egymással a 2016-os Eb-selejtezőben. Akkor még kétszer 40 perces félidőkből állt a meccs, és 0-0-ra végződött.

A mai találkozó tétje az, hogy bármelyik csapat nyer, biztosan tovább fog jutni a nyolc közé. Jegyek még kaphatóak 500 és 1000 forintért ezen a linken és a helyszínen.

Öt éve nyílt meg az Új Hidegkuti Nándor Stadion

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion lesz a mérkőzés helyszíne

U17-es EB, B csoport, 2. forduló
Spanyolország – Szlovénia

2023.05.21. 16:30, Új Hidegkuti Nándor Stadion, Budapest

Vezeti: Michal Očenáš