Barça-párharcokkal folytatódik a vb

Brazilía Belgium ellen, míg Uruguay Franciaország ellen lép pályára

Pénteken délután folytatódik az oroszországi világbajnokság a negyeddöntős párharcokkal, ahol Brazília Belgiummal, míg Uruguay Franciaországgal néz majd farkasszemet, avagy másképpen: Luis Suárez vs. Samuel Umtiti & Ousmane Dembélé illetve Paulinho & Coutinho vs. Thomas Vermaelen. 

Az uruguay-i gárda a nyolcaddöntőben az Európa-bajnoki címvédő portugálokat búcsúztatta, ám nagy kérdés, hogy Edinson Cavani játszhat-e a mérkőzésen. A PSG támadóját sérülés miatt le kellett cserélni a nyolcaddöntős meccsen, és ha hinni lehet a híreknek, a játékára kevés esély mutatkozik. Ez nagy érvágás lenne a dél-amerikai gárdának, melyben Luis Suárez mellett kulcsszerep hárul Cavanira a kontratámadásoknál.

Mindeközben a franciák az argentinokat ejtették ki egy 4-3-as közönségszórakoztató mérkőzésen, ám a gallok továbbra sem tudnak megfelelni azoknak az elvárásoknak a játékot illetően, amit egy ilyen kerettel szemben szoktak állítani a szurkolók. Didier Deschamps szakvezető jellemzően mindig az óvatosabb, reaktív játékot preferálja, így nagy kérdés, mihez kezd a csapata akkor, ha nála van a labda, és az ellenfél kontráit kell elfojtania. Uruguay ellen várhatóan ez lesz a fő feladat.

A brazilok, ahol Coutinho és Paulinho is kiváló teljesítményt nyújt a vb-n, a nyolcaddöntőben Mexikót ejtették ki magabiztosan, most pedig azzal a Belgiummal néznek szembe, ahol Thomas Vermaelen vélhetően csak a kispadon kap majd helyet. A belga csapat a torna egyik favoritja a játékoskeret alapján, ám a japánok ellen a védekezése minden volt, csak nem stabil, ezt pedig Brazília ellen nem engedheti meg magának Roberto Martínez szövetségi kapitány együttese.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!