Legutóbb 9 éve ünnepelhettek hazai pályán – VIDEÓ

4-0 a Valladolid ellen | Ezúttal a Levantével szemben érhet révbe a csapat

 

Az FC Barcelona együttese a szombati nap folyamán bebiztosíthatja a bajnoki címét, és hivatalosan is megvédheti azt a tavalyi elsősége után a Levante ellen a Camp Nouban. A bajnoki cím hazai pályán való megszerzésére rég volt példa – egészen pontosnak kilenc évet kell visszamenni az időben. 

Akkor az FC Barcelona az utolsó fordulóig versenyfutásban állt az ősi rivális Real Madriddal, mely végül három ponttal gyűjtött kevesebbet a 99 egységnél megálló Pep Teamnél. A katalán együttes az utolsó fordulóban a Real Valladolid négygólos legyőzésével koronázta meg magát, melyen Leo Messi duplája mellett Pedro találatával, valamint egy öngóllal alakult ki a végeredmény.

Amint az ismeretes, amennyiben a Barcelona behúzza a kiesés elől menekülő Levante elleni mérkőzését, úgy az üldöző Atlético Madrid eredményétől függetlenül megvédi a bajnoki címét. Ha a ‘Matracosok’ a szombat délutáni meccsüket elveszítenék a Valladolid ellen, akkor pedig már pontot sem kell szereznie a csapatnak a hátralévő találkozókon.

A Valladolid elleni 4-0 2010-ből: 

Puyol is ott volt azon a meccsen, és végigjátszotta a találkozót. Nosztalgiáznál egy zoknival? 🙂