Dembélé helyzete mégsem olyan egyértelmű?

A klubhoz közel álló források egybehangzó információi szerint Ousmane Dembélé helyzete korántsem olyan egyértelmű, mint ahogyan azt sokan gondolnák. Ugyan a játékos továbbra is a Barçában akar kiteljesedni, erről a nyilatkozata is tanúbizonyságot ad, ám az egyesület vezetésében már nem ilyen egyhangúak az álláspontok.

A Barcelona elnökségéhez közel álló sportnapilap, az ‘El Mundo Deportivo’ a héten többször is arról számolt be, hogy egy jó ajánlatot mérlegelne a klubvezetés főként két okból. Egyrészt az egyesület financiális helyzete a magas bértömeg miatt továbbra sem optimális, másrészt a francia teljesítményét és hozzáállását sokan túlságosan szélsőségesnek és ingadozónak találták a klubon belül.

A maga részéről Ernesto Valverde vezetőedző annyit mondott el Dembélé kapcsán a Sevilla elleni Spanyol Szuperkupa-döntőt felvezető sajtótájékoztatóján, hogy “nem tudom, van-e ajánlata vagy hogy távozni akarna. Jelen pillanatban én számítok rá.” 

A klubvezetők nyilvánosan kiállnak a labdarúgó mellett, ám a háttérben a hírek szerint egy jó ajánlatot igenis mérlegelnének. Ezen a nyáron viszont eddig egyetlen egy klub sem tett ajánlatot még a franciáért.